DNB: Ambus langsigtede marginmål er noget stærkere end ventet

Den norske bank ser en mulig opjustering i løbet af året.
Foto: Ambu/pr
Foto: Ambu/pr
af marketwire

Ambus kapitalmarkedsdag tirsdag og de nye langsigtede mål fra medicoselskabet giver mere klarhed om fremtiden for investorerne.

Og selv om de finansielle mål måske skuffer lidt på kort sigt, er det langsigtede indtjeningsmål højere, end den norske bank DNB havde regnet med.

Det retfærdiggør en fastholdelse af den positive anbefaling ”køb”, mens kursmålet er sænket med en femmer til 135 kr. som følge af estimatændringer på kort sigt.

Det fremgår af et analysenotat fra DNB onsdag.

For indeværende regnskabsår, 2022/23, venter DNB en organisk vækst hos Ambu på 10,1 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på cirka 6,5 pct. - noget over selskabets egen prognose om en vækst på 5-8 pct. og en EBIT-margin før særlige poster på 3-5 pct., der blev fastholdt i forbindelse med tirsdagens kapitalmarkedsdag.

Derfor ser banken også stadig mulighed for en opjustering i løbet af året.

Men forventningen om en EBIT-margin før særlige poster på omkring 20 pct. ved regnskabsåret 2027/28 er noget højere end DNB’s bud på 18,5 pct. og konsensus, der ifølge banken lå på knap 17 pct. inden tirsdag.

Lidt malurt i bægeret var udmeldingen af en potentiel kapitalforhøjelse på 5 pct. af B-aktiekapitalen.

Hvis den bliver til noget, er det ikke stærkt udvandende, men det er en anden udlægning, end den Ambu-ledelsen tidligere har haft, og det kan være årsagen til, at aktien kom under pres tirsdag, vurderede DNB’s analytiker Jesper Ingildsen på dagen over for MarketWire.

”Det var ikke lige det, vi havde regnet med. Da de fik ny finansdirektør, sagde de, at det ville de ikke gøre. Så det er lidt at gå tilbage på deres ord,” sagde Jesper Ingildsen tirsdag.

”Det er ikke den største kapitaludvidelse. Det er ikke det, der er overvældende. Det er mere kommunikationen omkring det,” fortsatte han.

Overordnet set ser DNB fortsat værdisætningen af Ambu-aktien som værende attraktiv, og derfor fastholdes anbefalingen ”køb” altså.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også