Spinout bag laserchip rider på DTU innovationsbølge
I perioden 2008-2019 er antallet af virksomheder spundet ud af DTU tredoblet, og en af de virksomheder, der har været med, er laser-diagnostikvirksomheden Octlight.
Det skriver DTU i en pressemeddelelse.
De sidste ti år er der skabt 810 virksomheder på DTU, og Octlight er en af dem.
Virksomheden bygger på otte års forskning i laserchip-teknologi, udført af den tidligere DTU-studerende Thor Ansbæk. Teknologien svarer til den chip, som udfører ansigtsgenkendelse i mobiltelefoner. Alt er så småt, at det er usynligt for det blotte øje, men integreret i de rigtige elektroniske kredsløb, kan en laserdiode løfte opmåling af øjenbaggrunden og diagnostik af synsfunktion og øjensygdomme til et helt nyt niveau, lyder det i pressemeddelelsen.
Octlight har indgået en licensaftale med DTU, så de har rettighederne til at bruge det patent, og til at producere mikrochip i DTU’s renrum, Nanolab, mod at DTU får en andel af omsætningen i form af royalties.
Octlights laserchip er i dag under test hos virksomheder i Europa, Kina og USA, der producerer OCT-udstyr til at scanne nethinden og synsnerven i øjet.
Næste skridt i udviklingen bliver at tiltrække tilstrækkelig finansiering til at opskalere produktionen og kunne levere laserchip i store mængder, forklarer Thor Ansbæk i pressemeddelelsen.