Shortsælgere tjener op til 510 mio. kr. på Ambus tab tirsdag

Ambu-aktien stryger ned tirsdag, efter selskabet har meldt konservative forvetninger ud til indeværende regnskabsår. Det nyder hedgefonde, der har investeret i korte positioner, godt af.
Foto: Ambu / PR
Foto: Ambu / PR
af marketwire

Hedgefonde, som har investeret i korte positioner, har tirsdag efter den første times handel tjent op til 510 mio. kr. på Ambus fald på aktiemarkedet. Fortjenesten er udregnet på IHS Markits data.

Det skriver Bloomberg News.

Aktien er faldet 14,4 pct. til 83,86 kr. på skuffende forventninger til det kommende regnskabsår 2022/23.

Analytikere hos Handelsbanken og DNB siger tirsdag, at Ambu har valgt at gå med lidt konservative forventninger, så selskabet slipper for at skære i dem senere hen.

Det er noget Søren Løntoft Hansen, som er senioranalytiker hos Sydbank, kan nikke genkendende til.

”Den fremsatte prognose er formentlig en prognose, som er til den konservative side givet Ambus historik i forhold til nedjusteringer de seneste år. Der tror jeg egentlig, at Britt Meelby godt ved, at investortilliden er rigtig vigtig for selskabet,” siger han.

Derfor vurderer senioranalytikeren, at forventningerne er sat, så man ”for alt i verden ikke kommer ud og skuffer”.

Hedgefondene kunne have tjent endnu mere, hvis de ikke havde lukkede omkring halvdelen af deres kortpositioner siden maj, da Ambu fyrede sin tidligere administrerende direktør og lovede mere transparens for at genvinde investorernes tillid.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også