MedWatch

Investeringsbank: Coloplast udfordres af stigende inflation og nedlukninger i Kina

Jefferies spår en toplinjevækst for Coloplast, men stigende omkostninger ventes at æde en del af væksten.

Foto: Coloplast/PR

Coloplast har fået sænket anbefalingen til "hold" fra "køb af Jefferies, der ser udfordringer i den stigende inflation, nedlukninger i Kina samt en svindende driftsmargin i det kommende regnskabsår.

Det skriver analytiker James Vane-Tempest, efter at Coloplast i slutningen af august holdt sin "Meet the Management"-dag.

"Vi vurderer, at Coloplast er mere optimistisk omkring toplinjevæksten i andet halvår af sit forskudte regnskabsår drevet af USA og nylanceringer, men modvind fra inflation og Kina er fortsat de største usikkerheder," skriver analytikeren i et notat.

Selv om Jefferies spår en toplinjevækst for det danske medicoselskab, ventes stigende omkostninger fra alt fra lønstigninger, logistik og energi i Ungarn at æde en del af væksten.

Det vurderes, at prisjusteringer i den kommende regnskabsperiode 2022/23 delvist vil kunne afbøde en del af de stigende omkostninger.

Jefferies spår således en organisk vækst på 6,6 pct. i 2021/22 mod Coloplasts egne forventninger i spændet 6-7 pct. Den organiske vækst ventes opvejet af et gunstigt valutamarked trods nedlukninger i Kina.

I 2022/23 venter Jefferies en organisk vækst på 7,4 pct. mod konsensus i markedet på 7,8 pct.

Finanshuset skærer i samme ombæring kursmålet for aktien til 880 kr. fra 1150 kr.

Coloplast-aktien lukkede mandag med et fald på 0,2 pct. i 859 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier