MedWatch

Chemometec har endnu engang delt fortrolige oplysninger – nu forsøger selskabet at rette op med en børsmeddelelse

Først blev den adm. direktørs hustru dømt for at dele ulovlig insiderviden. Nu har Chemometec jokket i spinaten igen.

Steen Søndergaard er stadig adm. direktør i Chemometec, efter hans hustru blev dømt for ulovligt at dele insiderviden med en bekendt. | Foto: Chemometec / PR

Det omdiskuterede og børsnoterede medicoselskab Chemometec har endnu engang jokket i spinaten og rodet rundt i børsreglerne.

Denne gang har selskabet over for en gruppe kunder i en bank ekslusivt meldt forventninger ud til det forskudte regnskabsår 2022/23, og det har medicoselskabet efterfølgende set sig nødsaget til at melde bredt ud i en børsmeddelelse – som reglerne også foreskriver.

Her fremgår det, at der forventes en omsætning i niveauet 485-505 mio. kr. og et driftsresultat (ebitda) i niveauet 245-260 mio. kr. Chemometec forventer samtidig i 2022/23 at investere ca. 70 mio. kr. i produktudvikling, patenter, produktionsanlæg samt grunde og bygninger mv.

Chemometec kommer først med årsregnskab i morgen torsdag, men også dette regnskab har Chemometec tilsyneladende delt fortrolige oplysninger fra til mødet med bankkunderne.

Nu da samtlige investorer har adgang til oplysningerne, kan det i børsmeddelelsen læses, at Chemometec opnåede en vækst i omsætningen på 52 pct. i regnskabsåret 2021/22, hvor den samlede omsætning udgjorde 427,2 mio. kr., og at driftsresultatet blev på 222,9 mio. kr.

Det fremgår ikke af børsmeddelelsen, hvem fra selskabet der har delt oplysningerne over for bankens kunder, eller hvilken bank det drejer sig om. Det er imidlertid ikke første gang, det er sket. Tidligere på sommeren blev den adm. direktør Steen Søndergaards hustru dømt for ulovligt at dele en forestående nedjustering med en bekendt.

Steen Søndergaard er stadig adm. direktør, og nyder fortsat bestyrelsens opbakning. Det gjorde den tidligere adm. direktør Michael Eising imidlertid ikke, men også processen op til fyringen af ham var hullet som en si. Det har Finanstilsynet også senere påtalt.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier