MedWatch

Fransk anklagemyndighed undersøger Philips-respiratorsag

Medicoselskabet Philips fra Hollland er under fransk anklage for "groft bedrageri, ufrivillige angreb på den fysiske integritet, fare for andres liv og indgivelse af skadelige stoffer," lyder det fra talsmand.  

Foto: Eva Plevier/Reuters/Ritzau Scanpix

Hollandske Philips, der producerer medicinsk udstyr, er igen i søgelyset, da franske anklagere torsdag har indledt en foreløbig undersøgelse af et respiratorisk apparat fra selskabet.

Det skriver Reuters.

Sagen har tidligere rullet i USA, efter at Philips' datterselskab, Philips Respironics, frivilligt tilbagekaldte flere søvn- og vejrtrækningsenheder samt en række ventilatorer i juni.

Philips begyndte at tilbagekalde maskinerne i 2021 på grund af en skumdel, der kan nedbrydes og blive giftig og potentielt forårsage kræft.

Den offentlige anklagemyndighed i Paris har "per 20. juni 2022 taget klager op, der er indgivet på grund af groft bedrageri, ufrivillige angreb på den fysiske integritet, fare for andres liv og indgivelse af skadelige stoffer", skriver en talsmand til Reuters.

Der var 370.000 apparater i Frankrig, da de blev tilbagekaldt, og omkring en tredjedel af dem var blevet udskiftet af Philips, ifølge en rapport fra France Info.

Virksomheden meddelte i august, at den indtil da havde udskiftet omkring halvdelen af de maskiner, der skulle tilbagekaldes, hvilket kostede Philips 900 mio. euro før eventuelle forlig eller omkostninger til retskrav.

Selskabet er allerede i forhandlinger med det amerikanske justitsministerium om et forlig i sagen, der kører i USA.

Aktien falder 0,5 pct. på den hollandske børs torsdag middag.

Philips indgår forlig med USA's justitsministerium 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier