MedWatch

Inflation vækker bekymring hos Coloplast

Særlig de historisk høje priser på strøm kan komme til at koste Coloplast dyrt, og derfor holder det danske medicoselskab godt øje med markedet.

Foto: Jacob Ehrbahn/Politiken/Ritzau Scanpix

Den tårnhøje inflation mærkes i Coloplast, der har måttet se sin overskudsgrad svinde ind over det seneste regnskabsår.

Det skyldes blandt andet, at aktivitetsniveauet er vokset efter en lidt dvaleagtig tilstand under corona.

Men det afspejler også pres på flere omkostningskategorier, fortæller administrerende direktør Kristian Villumsen.

”Inflationen er for os ligesom for alle andre en bekymring, og det gælder især på energiområdet,” siger Kristian Villumsen.

Han peger på, at særligt el-priserne følges tæt. Desuden bruger Coloplast en del råvarer, eller granulater, hvis priser i mere eller mindre udstrakt grad afgøres af priserne på olie eller naturgas.

Derfor er det også en dårlig nyhed for Coloplast, når priserne på olie- og gas stiger, da det lægger pres på inputomkostningerne.

For at imødegå udviklingen forsøger Coloplast at skære omkostninger og indrette sig kontraktligt, så man er mindst sårbar.

”Vi har i en lang periode været hjulpet af, at vi har lange kontrakter på mange kategorier, og vi har også købt stort ind de steder, hvor har været mest strategisk udsat. Men vi har også mange kontrakter, som er bundet op til nogle markedsindeks for bestemte råvarer, og går priserne op, så går de også op for os,” siger Kristian Villumsen.

På energiområdet har Coloplast indgået kontrakter på elektricitet, men ikke for det kommende kalenderår.

”Så her håber jeg selvfølgelig på, at der i de kommende måneder kommer nogle prisniveauer, hvor vi kan hedge ind i næste år. For som det ser ud nu, er priserne jo historisk høje,” siger Kristian Villumsen.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 38

Ugen bød på en milliardkontrakt til Bavarian Nordic, mens Novo Nordisk forventer at sende et ugentligt insullin på markedet inden længe. Medicinrobotter skal erstatte manglende medarbejdere i sundhedsvæsenet. Gik du glip af noget?

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier