MedWatch

Sydbank forventer bedring hos Coloplast efter coronaramt periode

Coronapandemien skulle ikke længere lægge en dæmper på væksten hos Coloplast, mener Sydbanks analytiker Søren Løntoft.

Foto: Coloplast / PR

Efter en periode, hvor covid-19 har lagt en dæmper på Coloplasts vækst, så vil tredje kvartal formentlig byde på en normalisering på flere af medicoselskabets markeder.

Antallet af procedurer på hospitalerne har under corona været lavere end normalt, og det har blandt andet medvirket til at reducere antallet af nye patienter, der får behov for Coloplasts stomi- og kontinensprodukter.

Desuden har det ramt forretningsområderne inden for urologi- og hud- og sårplejeforretningen mere direkte, da det er produkter, der ofte bruges på hospitalet.

I regnskabet for andet kvartal, der løb til og med marts, nedjusterede Coloplast forventningerne til den organiske vækst til 6-7 pct. fra tidligere 7 pct.

Det skete med henvisning til nedlukninger rundt omkring i Kina på grund corona. Denne gang ser corona dog ikke ud til at komme på tværs.

”Væksten inden for Stomi vil i kvartalet efter vores vurdering være drevet af en fortsat bedring i markedsvilkårene som følge af en fortsat normalisering af patienttilgangen,” skriver Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank i en analyse.

Han spår samme bedring vil vise sig inden for forretningsområdet Kontinens, og at momentum også fortsætter inden for Urologi, hvor Coloplast allerede mod slutningen af andet kvartal så en bedring i antallet af procedurer.

I Kina er der dog stadig udsigt til dæmpet vækst i perioden april, maj og juni, der også bød på nedlukninger flere steder, blandt andet i Shanghai.

Analytikere estimerer en samlet organisk vækst for Coloplast på 6,6 pct. på helårsbasis og har dermed lagt sig omkring midten af Coloplasts prognose på 6-7 pct. vækst.

Heller ikke målt på overskudsgraden regner analytikerne med overraskelser, viser konsensus indsamlet af Coloplast selv.

Her spår analytikerne en margin på 30,8 pct., mens Coloplast har varslet 31 pct.

Mere fra MedWatch

Lundbeckfonden ser mulighed for børsnotering af Ferrosan om fem år

Hvis væksten fortsætter for Ferrosan Medical Devices kan medicoselskabet være klar til en børsnotering inden for en femårig tidshorisont, vurderer Arne Due-Hansen, chef for strategiske investeringer i Lundbeckfonden. Fonden har netop annonceret købet af medicoselskabet sammen med ATP og Kirk Kapital.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier