Kampvalg i Medicoindustrien: Nu har bestyrelsen konstitueret sig

Et nyt formandsskab i Medicoindustrien er fundet, og det er en stærk sammensætning af kompetencer, lyder det fra Medicoindustriens adm. direktør, Peter Huntley.
Medicoindustriens nye bestyrelse. Yderst fra venstre: Lars Georg Rust, Sven Dohmann, Anne Harsmann, Marianne Ølholm Larsen Grønning, Anja Pihl, Naomi Pagh Abudi, Keld Daugaard Rasmussen og Anders Nørby. | Foto: Medicoindustrien / PR
Medicoindustriens nye bestyrelse. Yderst fra venstre: Lars Georg Rust, Sven Dohmann, Anne Harsmann, Marianne Ølholm Larsen Grønning, Anja Pihl, Naomi Pagh Abudi, Keld Daugaard Rasmussen og Anders Nørby. | Foto: Medicoindustrien / PR

Brancheforeningen Medicoindustrien har valgt ny bestyrelse, og i denne uge har bestyrelsen konstitueret sig. Det blev heller ikke denne gang uden kampvalg – hele fire kandidater stillede nemlig op til posten som næstformand.

Det blev imidlertid Sven Dohmann, landechef i Johnson & Johnson, der vandt titlen som næstformand, og han kommer derfor til at udgøre et makkerpar med bestyrelsesformand Anders Nørby, der til daglig er Senior Vice President for forskning og udvikling i Coloplast.

”Anders Nørby og Sven Dohmann udgør et meget stærkt formandskab for Medicoindustriens bestyrelse med reference til både producentsegmentet i Anders fra Coloplast og datterselskaber i Sven fra Johnson & Johnson. På den måde er de to hovedkategorier af medlemsvirksomheder godt dækket i formandskabet,” siger adm. direktør i Medicoindustrien Peter Huntley om det nye formandsskab.

Fire på valg - to nye ansigter

Fire ud af bestyrelsens i alt otte medlemmer var denne gang på valg, og det lykkes for både Ambus Anne Harsmann og Johnson & Johnsons Sven Dohmann at blive genvalgt.

Den tidligere næstformand Glenn Noer fra Baxter stillede ikke op, mens Jens Kjær Johannesen fra Cook Medical ikke opnåede genvalg.

I stedet for de to indtræder Anja Pihl, landechef hos Ypsomed, og Marianne Ølholm Larsen Grønning fra Novo Nordisk i bestyrelsen for første gang. Rasmus Hothler le Fevre, adm. direktør hos Ferrosan Medical Devices, og Jakob Dam Kærgaard, direktør hos H. Dam Kærgaard, blev valgt som suppleanter.

”Bestyrelsen besidder en samlet bredde fra producenter til datterselskaber og fra større til mindre virksomheder med indsigt i alle de arbejdsfelter, vi beskæftiger os med. Derfor mener jeg også, at vi har en meget kvalificeret bestyrelse, som matcher vores samlede medlemsskare på 230 producenter og leverandører af medicinsk udstyr godt,” siger Peter Huntley og fortsætter:

”Man kan naturligvis indvende, at vi også kunne have flere repræsentanter fra de helt små virksomheder i bestyrelsen, men det er min opfattelse, at de mindre aktører meget ofte har enslydende behov og interesser som de lidt større virksomheder indenfor de arbejdsfelter, vi varetager. De er således godt dækket ind af de repræsentanter, vi har i bestyrelsen. Og vi føler derfor ikke, at der foreligger en skæv fordeling her.”

Sundhedsvæsenets udfordringer

Den nye bestyrelse skal sammen med adm. dirktør Peter Huntley og resten af sekretariatet arbejde for at styrke Medicoindustriens indsatsområde på bæredygtighed og digitalisering, fortæller direktøren. Men det er ikke alt.

”Manglen på kvalificeret arbejdskraft er en væsentlig hæmsko for branchens i øvrigt meget høje vækst, så også dette område kommer vi til at kigge nærmere på. Allerede i dag driver vi brandingkampagnen Medtech Careers, der eksponerer de unge for de mange spændende karriereveje i medicobranchen, hvor man virkelig har mulighed for at gøre en forskel for andre i sit arbejdsliv. Men i fremtiden vil vi styrke fokus på arbejdskraftmanglen i endnu højere grad, for det er en presserende udfordring,” siger Peter Huntley.

Derudover betoner Peter Huntley vigtigheden af, at sundhedsvæsnet bliver styrket efter et par pressede år under corona.

”Der er simpelthen ikke medarbejdere nok, og udviklingen går desværre fortsat den forkerte vej. Her er det afgørende, at man politisk får øjnene op for de muligheder, der ligger i at skabe et robust sundhedsvæsen gennem de rette investeringer i innovativt medicinsk udstyr og moderne sundhedsløsninger, som kan frigøre hænder og sikre tid til kerneopgaverne,” afslutter den adm. direktør.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også