MedWatch

Lundbeck: Studie af Vyepti publiceres i The Lancet

Lundbeck har fået trykt resultaterne for brugen af Vyepti fra sit studie Deliver i det anerkendte videnskabsmedie The Lancet.

Foto: Lundbeck / PR

Det oplyser det danske medicinalselskab torsdag morgen.

"Vi er enormt stolte af, at vores kliniske forskning er blevet anerkendt af det medicinske og videnskabelige fællesskab. Publikationen af resultaterne fra Deliver i Lancet Neurology er en klar indikation af, at Lundbeck udfører klinisk forskning af højeste kvalitet, og at resultaterne af vores indsats er relevant for både læger og patienter," siger forskningschef Johan Luthman i meddelelsen.

Studiet Deliver havde til formål at påvise effektiviteten og sikkerheden ved brug af Vyepti med en dosis på 100 mg og 400 mg gennem en intravenøs injektion hos patienter med kronisk eller episodisk migræne og to til fire fejlslagne behandlinger - enten som følge af manglende effekt eller på grund af bivirkning.

Resultaterne indfriede studiets primære mål om at vise en statistisk signifikant forbedring ved brug af Vyepti sammenlignet med placebo ved at nedbringe antallet af dage med migræne over behandlingsperioden på 12 uger. Også de sekundære mål blev indfriet, oplyser Lundbeck.

42-49 pct. af patienterne, der fik Vyepti, så en nedbringelse af dage med migræne på 50 pct. eller derover. Til sammenligning har andre studier vist en forbedring hos 30-38 pct. med tilsvarende effektivitet.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier