MedWatch

Ambu-aktie stiger på nye regler for sterilisation af endoskoper

Mere komplicerede regler for sterilisation af endoskoper kan give medvind for Ambu i USA. (Rettet)

Foto: Ambu / PR

(Rettet 13.25: I en tidligere version af denne artikel fremgik det, at Karl Stortz havde fået mere simple regler for sterilisation. Dette er ikke tilfældet. I stedet har FDA strammet reglerne.)

Der er kommet skærpede regler for sterilisation af genbrugelige urologiendoskoper produceret af Ambu-konkurrenten Karl Storz fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA.

Det smitter positivt af på Ambu, da det understreger fordelene ved endoskoper til engangsbrug, som eksempelvis Ambu producerer.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, der er senioraktieanalytker hos Sydbank.

- Hele den annoncering fra FDA sætter fokus på engangsendoskoper og på Ambu. Det er jo et alternativ i stedet for at slås med kontamineringsrisiko, og hvilke rengøringsmetoder man skal bruge, siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

De opdaterede regler om sterilisation fra FDA kommer i kølvandet af, at Karl Storz fredag i sidste uge frivilligt valgte at trække nogle selskabets urologiendoskoper tilbage og komme med en ændring af anbefalingerne for sterilisation.

- Det understreger igen den fokus, der er på kontamineringsrisikoen, der er ved genanvendelige endoskoper - i det her tilfælde fra Karl Storz. Det sætter også fokus på de rengøringsprocesser, der skal laves om, i forhold til hvordan man har gjort det tidligere ved brug af urologiendoskoper fra Karl Storz, siger Søren Løntoft Hansen.

Nyheden kan have ”væsentlige konsekvenser for hospitaler i betydning af omkostninger og logistik,” skriver Jesper Ingildsen, analytiker i DNB, i en kommentar ifølge Bloomberg News.

De oplysninger kan givetvis have påvirket aktiekursen hos Ambu mandag, men:

- Jeg tror ikke, at nogen opdagede det i går, så det er også driveren i dag, skriver Jesper Ingilsen ifølge Bloomberg.

Ambu steg 9 pct. mandag og ligger tirsdag eftermiddag 3,1 pct. højere i 116,50 kr.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier