MedWatch

Coloplast: Studie viser markant bedring ved brug af Provox Life

I et randomiseret studie har Coloplads påvist en markant bedring i brugen af Provox Life, der hjælper med at undgå udtørring af slimhinderne

Foto: Coloplast / PR

Coloplast har onsdag eftermiddag offentliggjort et studie, der viser markant bedring ved brugen af produktet Provox Life, der er udviklet af nyligt opkøbte Atos Medical.

Det skriver selskabet i en meddelelse.

Der er tale om et randomiseret studie, som Atos Medical har finansieret, af patienter med en laryngektomi - fjernelse af struben. Resultaterne viser en forbedret livskvalitet ved brugen af Provox Life, der hjælper brugerne med at undgå udtørring slimhinderne i halsen. Produkttypen kaldes for en ”heat and moisture exchanger” (HME).

Konkret viste studiet et fald på 36 pct. i hoste hos brugerne, et fald på 26 pct. i antallet af dage, hvor Provox Life måtte fjernes for at hjælpe brugerne med at trække vejret samt et fald på 39 pct. i antallet af dage med hudirritation.

Studiet blev gennemført i perioden december 2020 til april 2021 på 40 patienter med en laryngektomi. Patienterne brugte i seks uger Provox Life og herefter seks uger med deres sædvanlige HME-produkter.

Coloplast gennemførte opkøbet af Atos Medical den 31. januar. Det danske medicoselskab har betalt i omegnen af 16 mia. kr. for det svenske selskab.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier