MedWatch

Amnesty til danske virksomheder på sundhedsmesse i Dubai: ”Gør jeres due diligence”

I disse dage fremviser flere end 20 danske medicoselskaber deres produkter på en kæmpemesse i Dubai, hvor tortur, udnyttelse og overtrædelser af menneskerettigheder hører til dagligdagen. I princippet er det ok, mener menneskerettighedsorganisationen Amnesty International, men det kræver, at virksomhederne på forhånd laver et grundigt baggrundstjek af de kunder, de handler med.

Et rekordtstort antal danske selskaber deltager i år på messen Arab Health i Dubai. Også sidste år, hvor dette foto er fra, var fremmødet stort på den danske pavillion, som eksportorganisationen Danish Health Tech Group står bag. | Foto: Health Tech / PR

I disse timer og dage mingler 23 danske life science-virksomheder ivrigt rundt på kæmpemessen Arab Health i millionbyen Dubai sammen med indkøbere, distributører og repræsentanter fra blandt andet sundhedsvæsener i regionen i håb om at lande ordrekontrakter for millioner af kroner – penge, der ikke usandsynligt kommer fra det saudiske olieeventyr, der har gjort Mellemøsten hovedrig.

Det sker, selvom landene på den Arabiske Halvø og omkring den Persiske Golf gang på gang bliver kritiseret af menneskerettighedsorganisationer som Amnesty International og Human Rights Watch, og i udgangspunktet er det da også ok, mener førstnævnte.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier