MedWatch

Analytiker: Coloplast kommer måske med opjustering af omsætning i kr.

En gunstig valutaeffekt betyder, at der kan være en opjustering af omsætningen målt i kr. på programmet, når Coloplast tirsdag fremlægger regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2021/22, vurderer analytiker i Sydbank.

Foto: Coloplast / PR

En bedring i markedsvilkårene fra højere hospitalsaktivitet kan være på programmet for Coloplast i første kvartal af det forskudte regnskabsår 2021/22, hvor et svært sammenligningsgrundlag kan lægge en dæmper på væksten.

En gunstig valutaeffekt betyder samtidig, at en opjustering af omsætningen målt i kr. er en mulighed.

Sådan lyder forventningen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker i Sydbank.

Flere af temaerne fra selskabets årsregnskab ventes gentaget i det første regnskab i perioden 2021/22, heriblandt patienttilslutningen i USA, der dengang var tynget af en lav vaccinetilslutning.

”Der, hvor der stadig er udfordringer, er det samme billede som i fjerde kvartal i forhold til markedsbedringen,” siger Søren Løntoft Hansen til MarketWire.

Også højere råvarepriserne ventes at gå igen i første kvartal, efter at de i fjerde kvartal var med til at tynge regnskabet, lyder det fra senioranalytikeren, ligesom at lønstigninger kan presse.

Overordnet ventes der dog en fortsat normalisering af Coloplasts markedsvilkår.

”Jeg tror, at vi fortsat vil se en normalisering af markedsvilkårene - også en øget hospitalsaktivitet. Når det så er sagt, er det også mine forventninger, at et svært sammenligningsgrundlag vil gøre, at man lægger lidt dæmpet fra land,” siger Søren Løntoft Hansen.

Særligt divisionen Urologi og den kroniske forretning - stomi og kontinens - gik frem i første kvartal sidste år, og selv om der fortsat er ventet vækst, er den mere afdæmpet. Konsensus blandt analytikerne lyder på en organisk vækst på 5,3 pct. mod 7,0 pct. i samme periode året forinden.

I Sydbank spår Søren Løntoft Hansen en organisk vækst på 6 pct., drevet af den overordnede bedring i markedsvilkårene og øget hospitalsaktivitet, hvor særligt stomi og den europæiske kontinensforretning ventes at trække op.

Sydbank-analytikeren venter, at Coloplast vil løfte sine forventninger til omsætningen målt i kr. til 9 pct. fra tidligere 8 pct., mens de øvrige forventninger om en organisk vækst på 7 pct. og en EBIT-margin på 32 pct. ventes fastholdt.

Tilbage i november købte Coloplast svenske Atos Medical for omkring 16 mia. kr. Købet ventes godkendt af myndighederne i andet kvartal.

I første kvartal vil omkostninger på 30 mio. kr. forbundet med transaktionen dog være inkluderet i regnskabet.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier