MedWatch

Jyske Bank venter langsom start for Coloplast og sænker kursmål

Særligt divisionen for kontinens hos Coloplast er udfordret, vurderer Jyske Bank, der derfor sænker bankens kursmål for medicoselselskabet forud for regnskabsaflæggelsen for første kvartal.

Foto: Coloplast / PR

Jyske Bank sænker sit kursmål for Coloplast forud for medicoselskabets regnskab for første kvartal 25. januar.

Ifølge en analyse fra banken ventes der en langsom start på året med en omsætning på 5137 mio. kr. og en organisk vækst på 5,4 pct. Til sammenligning venter Coloplast en vækst på omkring 7 pct. for året, men konsensus ligger på 5,3 pct.

"Den udfordrende start på året skyldes særligt Kontinens, som er udfordret af antallet af nye patienter i USA – udfordringen er dog velkendt i markedet. Yderligere forventes en svær start på året i Kina, hvor Coloplast oplever, at de gennemsnitlige ordrestørrelser falder som følge af, at forbrugerne holder lidt igen," skriver Henrik Hallengreen Laustsen.

Det nye kursmål lyder nu på 1050 kr. mod tidligere 1140 kr., mens anbefalingen uændret er "hold".

Det er navnlig Kontinens-divisionen, som Jyske Bank venter trækker væksten ned. Her ventes der en organisk vækst i kvartalet på 3 pct. mod et konsensus på 4,5 pct.

Hos divisionen Stomi ventes en organisk vækst på 6 pct., mens konsensus blandt analytikerne ligger på 5 pct.

I Urologi venter Jyske Bank 8 pct. i organisk vækst, hvor konsensus venter 4 pct.

Mere fra MedWatch

Her er de vigtigste nyheder fra MedWatch i uge 21

Et udbrud af abekopper giver travlhed hos Bavarian Nordic, der har opjusteret forventningerne til året efter stort salg. Og så har to markante danskere forladt deres stillinger hos Pfizer og Ascendis. Gik du glip af noget?

Analytikere ser købere til GN men tvivler på et salg

Med en lav værdiansættelse, en høj strukturel værdi og ingen dominerende aktionærer giver det god mening, hvis internationale kapitalfonde og industrielle spillere lige nu lurer på at købe høre- og lydkoncernen GN Store Nord, mener to analytikere, men om det reelt kommer til at ske, tvivler de dog på.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier