MedWatch

Ambu får hug på børsen efter svag prognose

Det er blandt andet en forventet hård start på det nye regnskabsåret, som gør, at Ambu spiller ud med forventninger, der ligger væsentligt mere forsigtigt end markedet gerne havde set, og det sender aktien på en markant deroute fra morgenstunden.

Foto: GOOGLE MAPS

Ambu dykker 8,5 pct. til 159,50 kr. fra børsåbning, efter at medicokoncernen har leveret svage prognoser for det nye regnskabsår i forbindelse med regnskabet for 2020/21.

Den organiske salgsvækst blev i hele 2020/21 på 16 pct., og i det nye regnskabsår ventes det niveau at blive fastholdt, da Ambu ser en vækst på 15-19 pct. i 2021/22.

EBIT-marginen før særlige poster landede i 2020/21 på 8,5 pct. mod ventet 8,8 pct. af analytikere adspurgt af Bloomberg News. Her venter Ambu for indeværende regnskabsår 7-9 pct.

Konsensusestimaterne for indeværende år lød ifølge JPMorgan på 19 pct. for den organiske salgsvækst og på 11,5 pct. for EBIT-marginen før særlige poster.

JPMorgan skød dog noget lavere på henholdsvis 16 og 8,6 pct.

Ambu venter, at den organiske vækst vil komme i den senere del af regnskabsåret, i takt med at Ambu opnår momentum fra lanceringen af nye produkter.

EBIT-marginen ventes også forbedret i løbet af året, men den ventes påvirket negativt af prisstigninger på råmaterialer og fortsat høje omkostninger i forsyningskæderne.

Ambu kommer med skuffende vækstudsigter

Ambu forbereder bred lancering af forbedret duodenoskop 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier