MedWatch

Analytiker: Ambu-nedjusteringer ændrer ikke casen

Sydbank-analytiker kalder nedjusteringen for en "nedslående melding" for medicoselskabet, men betoner, at visualiseringsforretningen ikke er ramt.

Foto: Ambu / PR

Tirsdag aftens nedjustering fra Ambu er i sagens natur ikke godt nyt, og der er lagt op til kursbølgegang i aktien onsdag, men i bund og grund ændrer meldingen fra medicoselskabet ikke ved investeringscasen.

Det mener Søren Løntoft Hansen, analytiker hos Sydbank.

"Umiddelbart er det en nedslående melding fra Ambu. Når det er sagt, så er Ambu prissat på forventninger til visualiseringsforretningen, og den del er ikke ramt af de her fragtforstyrrelser," siger Søren Løntoft Hansen, der dog peger på, at udfordringerne på fragtområdet, som i fjerde kvartal kostede ekstra 75 mio. kr. vil trække ind i det nye regnskabsår.

Det er forstoppelserne i de globale forsyningskæder, der har skabt forsinkelser og øgede omkostninger på fragt af varer, og det har ramt Ambus Core-forretning, som omfatter produkter inden for anæstesi, monitorering og diagnostik.

Ambu regner derfor nu med en samlet organisk vækst i hele regnskabsåret på omkring 16 pct. mod førhen omkring 17 pct. Indtjeningsmarginen, EBIT, ses lande på 8,5-9,0 pct. mod førhen ventede omkring 10 pct.

Til gengæld er visualiseringen med salget af endoskoper ikke ramt, for her anvender Ambu luftfragt, og derfor er salget i hele regnskabsåret endt på 1,525 mio. enheder mod tidligere lovet over 1,4 mio. enheder.

"Det betyder, at Ambu egentlig kan indfrie forventningerne i markedet her. Det et positivt," kommenterer Søren Løntoft Hansen.

"Fundamentalt er der altså ikke noget, som egentlig er ændret. Kerneforretningen skal nok komme tilbage på vækstsporet. Så hvad er investorerne villige til at betale med den usikkerhed, som i forvejen er knyttet til visualisering."

Sydbanks analytiker peger imidlertid på, at antallet af solgte endoskoper ikke overrasker i markedet, selv om niveauet er over Ambus egen guidance, der efter tredje kvartal var "konservativ", fordi selskabet allerede dengang havde solgt 1,135 mio. endoskoper.

"Jeg havde forventet, at Ambu her ville komme noget over sin guidance, og mit bud lå på 1,505 mio. enheder. Så markedet har nok ligget noget over Ambus egen melding," siger Søren Løntoft Hansen.

Selv om tirsdagens meldinger altså vidner om fragtudfordringer, som ikke påvirker vækstforretningen i visualiseringen, og selv om Ambu nok deler denne udfordring med mange andre virksomheder, så skal man ikke vente den store tilgivelse i markedet onsdag.

"I og for sig er der ikke ændret fundamentalt ved Ambu-casen og slet ikke casen omkring visualisering. Men det er en kedelig nyhed, og dem har investorerne det med at straffe, når det gælder Ambu. Så jeg regner med, at aktien vil underperforme det generelle marked onsdag, og vi kan sagtens komme til at en del bølgegang i kursen," slutter Søren Løntoft Hansen.

Ambu-topchef spår kortvarige fragtudfordringer i Core-forretningen

Ambu nedjusterer forventningerne 

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier