MedWatch

Finanshus venter betydelig stigning i omkostningerne hos Coloplast

ABG Sundal Collier har sænket dets anbefaling for Coloplast fra "hold" til "sælg", da finanshuset venter, at medicoselskabets omkostninger vil stige betydeligt i fremtiden.

Foto: Coloplast / PR

Coloplast har fået sænket sin anbefaling til "sælg" fra "hold" af finanshuset ABG Sundal Collier.

Kursmålet er sat ned til 900 kr. fra tidligere 1142 kr.

Årsagen til den sænkede anbefaling skal findes i Coloplasts omkostninger, der i fremtiden ventes at stige betydeligt.

"Der er sket en meget kraftig stigning i råmaterialeomkostninger – det er blandt andet på plastik, pap, og olie, men også medarbejdere, og det lægger pres på deres marginer ind i næste år," fortæller Morten Larsen, der er analytiker i ABG Sundal Collier, til MarketWire.

Oliepriserne er tirsdag i højeste niveau siden 2015 med en pris på 81,76 dollar per tønde, og prisen på plastik er ifølge Morten Larsen steget betragteligt over de seneste to måneder.

Analytikeren vurderer over for MarketWire, at Coloplast i det forskudte regnskabsår 2021/22 fortsat kan se frem til omsætningsvækst, men at de øgede omkostninger vil sætte sig på bundlinjen.

Coloplast-aktien lå tirsdag middag i plus på 0,3 pct. til 989 kr. på børsen i København, men er sidenhen faldet, så den kl. 15.47 lå i minus 0,1 pct. og kurs 985.

Mere fra MedWatch

Johnson & Johnson misser forventningerne til salget

Selvom der er blevet solgt utallige Johnson & Johnson-vacciner mod covid-19, og Genmab-midlet Darzalex også har spædet godt til i kassen, så præsterer selskabet dårligere end analytikerne ventede i tredje kvartal.

Læs også

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier