MedWatch

Ambu skifter holdning til vaccinekrav: Kræver ansatte i USA vaccineret

Selvom Ambu tidligere har udtalt sig mod at indføre krav om vaccination hos medicoselskabets ansatte i USA, så har selskabet nu indført netop dette, skriver dagbladet Børsen.

Foto: Alex Halada/AFP / AFP

Ambu lægger sig nu i kølvandet på adskillige andre virksomheder i USA og indfører et påbud om at cirka 400 ansatte lader sig vaccinere.

Det oplyser virksomheden til dagbladet Børsen.

"I USA har vi indført påbud om vaccine, fordi ellers ville vores sælgere ikke kunne besøge kunderne - dvs. hospitalerne. Hvis en medarbejder ikke vil lade sig vaccinere, så forholder vi os til - på individuel basis - om vedkommende meningsfyldt kan udføre sig arbejde alligevel," skriver medicoselskabet til avisen.

Tidligere har medicoselskabet ellers afvist at ville pålægge ansatte at lade sig vaccinere.

"Vores erfaring er, at der generelt er en villighed til at lade sig vaccinere blandt vores ansatte. Det er vores opfattelse, at tilstrækkeligt mange medarbejdere lader sig vaccinere frivilligt. Og helt grundlæggende er vi ikke tilhængere af tvang," sagde kommunikationschef Mikkel Trier Wagner således til MedWatch i august.

"Vi indfører ikke tvungen vaccine for vores medarbejdere – hverken i USA eller i Danmark," lød det fra kommunikationschefen.

For nylig har USAs præsident Joe Biden præsenteret ny lovgivning, der blandt andet pålægger private virksomheder at sikre, at ansatte er vaccineret eller ugentligt testes for coronavirus.

Også selskaber som Novo Nordisk, Lundbeck og Saniona har tidligere indført et krav om, at ansatte lader sig vaccinere.

Leo går mod strømmen i USA: Vil ikke kræve vaccination af ansatte

Lundbeck indfører krav om vaccine blandt amerikanske ansatte

Novo Nordisks amerikanske hovedkvarter er lukket land for uvaccinerede

Saniona følger medicingiganter: Indfører vaccinekrav i USA 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier