MedWatch

Össur ser normalisering af salget på nøglemarkeder i andet kvartal

Proteseproducenten Össur har oplevet markant bedring i væksten i andet kvartal i forhold til den samme coronaramte periode sidste år.

Foto: Össur / PR

Den islandske protesevirksomhed Össur ser normalisering for sine kernemarkeder i årets andet kvartal, der har budt på stor vækst sammenlignet med samme kvartal året forinden.

Det skriver selskabet i sit regnskab for andet kvartal.

"Salget fortsatte med at normalisere sig på vores nøglemarkeder - både inden for Proteser og Skinner & Støtteprodukter. Salgsvæksten i andet kvartal var høj, da sammenligningskvartalet sidste år i høj grad var påvirket af covid-19," siger Jon Sigurdsson, der er topchef i Össur, i regnskabet.

"Vi oplevede øget rentabilitet efterhånden som omsætningen voksede, og vi vil fortsat fokusere på at styre omkostningerne, i takt med at omsætningen vender tilbage," fortsætter han.

Össur omsatte i andet kvartal for 190 mio. dollar - svarende til 1198 mio. kr. - hvor der i samme kvartal året forinden blev omsat for 134,6 mio. dollar.

Driftsresultatet, EBITDA, voksede ligeledes sammenlignet med andet kvartal 2020. Her realiserede selskabet et overskud på 42 mio. dollar mod 12,1 mio. dollar året forinden.

På bundlinjen ser Össur et overskud på 19 mio. dollar mod et underskud på 17,9 mio. dollar i samme kvartal sidste år.

Selskabet fastholder sine forventninger til regnskabsåret 2021.

Össur oplever forbedring over hele linjen efter coronahærget år

Össur venter en organisk salgsvækst på 10-15 pct.

Össur gennemfører frasalg 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier