MedWatch

Svensk medicoselskab hjulpet af respiratorsalg

Getinges første kvartal er hjulpet væsentligt på vej af salget af respiratorer og relateret udstyr, der på grund af covid-19 har været i høj kurs.

Salg af respiratorer og andet covid-19-relateret udstyr har hjulpet tallene væsentligt hos Getinge i første kvartal. | Foto: Callaghan Ohare/Reuters/Ritzau Scanpix

Det svenske medicoselskab Getinge, der udvikler, producerer og sælger udstyr til blandt andet hjerte-kar-procedurer samt respiratorer, har aflagt regnskab for første kvartal, hvor salget og driftsindtjeningen er steget mere end ventet.

Salget er i første kvartal steget med 2,3 pct. til 6,17 mia. svenske kr., hvilket er over analytikerprognosen indsamlet af Bloomberg News på 5,97 mia. svenske kr.

Den organiske salgsvækst blev på 12,6 pct. i kvartalet, mens ordreindgangen viste et dyk på 30 pct. til 6,62 mia. svenske kr.

Ordreindgangen blev i første kvartal 2020 hjulpet af ekstraordinært store ordrer på covid-19-relateret udstyr.

Den justerede driftsindtjening er steget med 91 pct. til 1,01 mia. svenske kr., hvor analytikerne kun havde sat næsen op efter 534,5 mio. svenske kr.

Getinge fortæller, at det har leveret et stort antal respiratorer i første kvartal, men selskabet venter, at salget af respiratorer vil vende tilbage til mere normale niveauer i helåret 2021.

For 2021 ventes fortsat et salg på mindst 27 mia. svenske kr., og langsigtet ventes en organisk vækst i salget på 2-4 pct.

 

Mere fra MedWatch

Zealand Pharma-topchef: "En meget travl tid for os"

Der er tralvt hos Zealand Pharma, som i næste måned står over for den vigtige lancering af blodsukkermidlet Zegalogue i USA. Ifølge topchef Emmanuel Dulac er biotekselskabet godt i gang med at levere på dets plan for lanceringen, ligesom han venter at kunne melde nyt ud om forventningerne til glepaglutid i andet kvartal.

Den frivillige ordning med suspenderede vacciner vakler

Ordningen, der skal gøre det muligt for danskerne frivilligt at vælge at lade sig vaccinere med en vaccine fra Astrazeneca eller Johnson & Johnson, vakler. Hvis en vejledning fra Sundhedsstyrelsen bliver ført ud i livet, kan ordningen blive for kompliceret at gennemføre, er vurderingen. Og er den overhovedet en god idé?

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier