MedWatch

Ambu nyder godt af rapport om infektionsfare ved genbrugsendoskoper

Efter Ambus to konkurrenter Olympus og Karl Storz er kommet i de amerikanske sundhedsmyndigheders sigtekorn efter en række rapporter om infektioner ved genanvendelige endoskoper, stiger den danske medicokoncern på børsen.

Foto: PR / Ambu

Ambu-aktien tager tirsdag formiddag et pænt hop, efter at det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, har indledt en undersøgelse af risikoen for infektioner ved genbrugelige endoskoper.

Det er vand på Ambus mølle, når der bliver rejst tvivl om de genbrugelige endoskoper, lyder vurderingen fra Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank.

"Det er noget, der tidligere har været fokus på - altså smittefaren ved brugen af genbrugelige endoskoper. Ambu har en portefølje af engangsendoskoper, hvor man dermed undgår den smittefare. Der har været fokus på det nogen år, men der er kommet mere fokus på det i forbindelse med covid-19," siger Søren Løntoft Hansen.

"Det er også noget, som sundhedsmyndigheder er meget opmærksomme på, for det kan også falde tilbage på sundhedsmyndigheder, hospitaler og klinikker i USA, hvor man fra tid til anden ser, at der bliver lagt sag an af brugere, der kan være blevet inficeret i forbindelse med brug af genbrugelige endoskoper," lyder det videre fra senioranalytikeren.

Ifølge meddelelsen fra FDA, har den amerikanske myndighed i perioden 1. januar 2017 til 20. februar 2021 modtaget mere end 450 indberetninger om patienter, der er blevet ramt af infektioner efter genbrug af endoskoper - heriblandt tre dødsfald.

I de indberetninger, hvor navnet på producenten fremgår, er det virksomhederne Olympus og Karl Storz, der går igen, meddeler FDA.

Ambu-aktien stiger tirsdag eftermiddag med 6,45 pct. til 317,10 kr.

FDA undersøger risiko for infektion ved endoskoper - Olympus og Karl Storz går igen i indberetninger

Olympus undersøger patientskader ved brug af duodenoskop 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier