MedWatch

FDA undersøger risiko for infektion ved endoskoper - Olympus og Karl Storz går igen i indberetninger

USA's lægemiddelstyrelse FDA vil nu kigge nærmere på hundredvis af indberetninger om infektioner efter genbrug af endoskoper, hvor der er flere dødsfald, og hvor endoskop-producenterne Olympus og Karl Storz stikker ud. (Rettet)

Danske Ambu producerer kun engangsskoper og er ikke nævnt i meddelelsen fra FDA om, at de amerikanske myndigheder undersøger indberetninger om infektioner fra brug af genanvendelige skoper. | Foto: Ambu / PR

(Rettet: Det fremgik tidligere af denne artikel, at Ambu også producerede genanvendelige endoskoper. Ambu oplyser, at virksomheden altid udelukkende har udviklet og produceret engangsskoper).

Det amerikanske lægemiddelagentur, FDA, undersøger nu rapporter om patienter, der har oplevet infektioner i forbindelse med genbrug af endoskoper.

Det skriver FDA i en pressemeddelelse.

Den amerikanske myndighed har i perioden 1. januar 2017 til 20. februar 2021 modtaget mere end 450 indberetninger om patienter, der er blevet ramt af infektioner efter genbrug af endoskoper - heriblandt tre dødsfald.

I de indberetninger, hvor navnet på producenten fremgår, er det virksomhederne Olympus og Karl Storz, der går igen, meddeler FDA.

"Mens nogle indberetninger indikerer, at de potentielle årsager kan være utilstrækkelig rengøring eller vedligeholdelse af produktet, evaluerer vi også andre muligheder - herunder produktets design eller genbrugsinstruktioner i brugsvejledningen," skriver FDA.

"Selvom vi mener, at risikoen for infektioner er lav - baseret på tilgængelig data - minder vi sundhedspersonale om, hvor vigtigt det er at følge vejledningen og instruktionerne om korrekt rengøring og genbrug," lyder det videre.

Danske Ambu, der udelukkende producerer engangsskoper, nævnes ikke i pressemeddelelsen.

Ambu stiger tirsdag formiddag 2,5 pct. til 305,20 kr.

Olympus undersøger patientskader ved brug af duodenoskop

Analytiker: Ambu bør ikke være bekymret for Olympus-konkurrence 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier