MedWatch

Coloplast øger investeringerne i USA efter vigtig aftale

Efter en aftale om at levere stomiprodukter gennem USA's største indkøbsorganisation, Vizient, skal Coloplast nu investere kraftigt i virksomhedens amerikanske salgsstyrke, fortæller adm. direktør Kristian Villumsen.

Topchef i Coloplast, Kristian Villumsen, er klar til at øge investeringerne i USA efter en ny kæmpe aftale på den anden side af Atlanten. | Foto: Coloplast / PR

Medicokoncernen Coloplast kommer til at skrue kraftigt op for investeringerne i salgsstyrken i USA efter at have indgået en vigtig aftale om at levere stomiprodukter via USA's største indkøbsorganisation, Vizient Inc.

Det siger adm. direktør Kristian Villumsen fra Coloplast efter annonceringen af aftalen, som løber i tre år fra 1. juli 2021.

Coloplast har dermed lavet aftaler med de to største amerikanske indkøbsorganisationer, efter at det sidste år kom på kontrakt hos Premier i tre år med virkning fra 1. april 2020.

Ser hurtig opskalering

"Med åbningen af de her to nye kontrakter får Coloplast lige adgang til tusindvis af nye hospitaler. Det betyder, at vi kommer til at udvide vores salgsstyrke inden for stomi og nogle af de støttefunktioner, som ligger bag, så vi kan få maksimal udbytte af muligheden i aftalerne," siger Kristian Villumsen.

Hvor stor en udvidelse, der bliver tale om, vil selskabet drøfte i organisationen efter påske, men Kristian Villumsen regner med en "betydelig udvidelse" og at selskabet hurtigt kommer til at skalere op.

"Det skalerer vi op med det samme - i den udstrækning vi er sikre på, at der er adgang på hospitalerne, og at de restriktioner, der har været som følge af covid-19, bliver ophævet. Men det forventer vi, at de bliver, i takt med at det amerikanske vaccinationsprogram begynder at eskalere," forklarer han.

Har forsøgt i flere år

Coloplast har i flere år bestræbt sig på at komme med hos de to nævnte indkøbsorganisationer, og at det nu er lykkes, betegner Kristian Villumsen som en stor milepæl, og aftalerne betyder ifølge ham, at selskabet nu for første gang nogensinde har lige adgang til markedet.

At det lykkedes med Vizient nu - og ikke for tre år siden tilskriver Villumsen flere forhold.

"Forskellen er en højre markedsandel, en bredere produktportefølje, nye serviceprogrammer, og så tror jeg også, at vi har været mere effektive til at præsentere den her gang, end vi har været før," vurderer han.

I aftalen med Vizient fortsætter imidlertid også de to andre store leverandører - og Coloplast-konkurrenter - Hollister og Convatec, så der er nu tale om en såkaldt multisource-aftale i stedet for før en dual source-aftale.

Coloplast arbejder også på at lave en aftale med endnu en indkøbsorganisation, men det er en noget mindre aktør end de andre.

"Nu har vi aftaler med de to største, og så er der en indkøbsorganisation tilbage, som hedder Healthtrust, som er væsentlig mindre. Det arbejder vi selvfølgelig også på, men aftalen med Vizient, som vi nu har i hus, har helt klart været den vigtigste at vinde," fortæller Kristian Villumsen.

Coloplast har af historiske grunde et noget stærkere fodaftryk i Europa end i USA, og af samme årsag er USA et kæmpe vækstmarked for selskabet fremadrettet. Inden for stomi har Coloplast i USA en markedsandel på ca. 15 pct. mod en markedsandel globalt på 40 pct.

"USA er den største vækstmulighed for gruppen, og derfor er den her åbning meget vigtig. Vores ambition er, at vi skal blive ved med at tage markedsandel i USA hvert eneste år. Vores forretning vokser her stærkt tocifret - og det skal den blive ved med," siger Kristian Villumsen.

Aftalen med Vizient ventes dog først at få effekt i til næste regnskabsår, som starter 1. oktober 2021.

"I skal ikke forvente noget i indeværende år, men det er klart, at med en åbningen på de to største indkøbsorganisationer, så skal Coloplasts stomiforretning i USA vokse hurtigere, også fordi vi investerer efter det. Så jeg vil sige fra næste finansår og frem, så forventer jeg, at vi kan se det i vores performance," siger Kristian Villumsen.

Topchef efter amerikansk kontrakt: "For første gang nogensinde har Coloplast lige adgang til markedet"

Sydbank om amerikansk Coloplast-aftale: Vigtig kontrakt - venter stigende volumen

Coloplast vinder afgørende, amerikansk aftale om stomiprodukter 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier