MedWatch

Analytiker holder øje med coronaeffekter og produktnyheder i kvartalsregnskab fra Ambu

Hospitalers fokus på smitteforebyggelse under coronapandemien kan fortsat påvirke Ambus salg af engangsprodukter, forudser Sydbank-analytiker Søren Løntoft Hansen, som også vil kigge efter nyt om især Ambus duodenoskop, når medicoselskabet onsdag aflægger regnskab for første kvartal.

Foto: PR / Ambu

Et stigende fokus på smittekontrol som følge af coronapandemien kan give Ambu medvind i salget af endoskoper til engangsbrug.

Det vurderer Søren Løntoft Hansen, senioranalytiker i Sydbank, forud for den danske medicokoncerns regnskab for første kvartal af det forskudte regnskabsår 2020/21, der bliver offentliggjort onsdag den 27. januar.

Her venter han en stærk vækst i endoskopiforretningen, der samlet går under navnet Visualisering.

"Jeg venter, at vi fortsat vil se en stærk vækst i Visualisering drevet af et fortsat stort fokus på smitteforebyggelse som følge af covid-19. Jeg venter en organisk vækst på 47 pct. i Visualisering," siger Søren Løntoft Hansen til Ritzau Finans.

I alt venter han, at Ambu i første kvartal vil have solgt 270.000 endoskoper, hvilket er på linje med konsensusforventningerne, ifølge estimater indsamlet af Ambu blandt 11 analytikere forud for regnskabet.

Også fokus på lanceringer

Hos Sydbank vil Søren Løntoft Hansen også have fokus på meldinger om nye lanceringer, herunder nyt om et klinisk forsøg med Ambus duodenoskop, der går under navnet Ascope Duodeno og er et af Ambus helt store væksthåb.

Duodenoskopet, der er et engangsendoskop og bruges til kikkertundersøgelser via spiserøret af eksempelvis galdeblære og bugspytkirtel, fik i juli sidste år en godkendelse fra de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA, der banede vejen for, at Ambu kan få produktet på markedet i USA.

I forbindelse med årsregnskabet for 2019/20 meddelte Ambu, at selskabet ventede at starte et klinisk forsøg med 500 patienter i januar.

"Det bliver spændende at høre om de nye lanceringer både inden for urologiendoskopi og inden for øre-, næse- og mundendoskopi, men selvfølgelig også om Ascope Duodeno. Lige netop inden for det område har der været enormt stort fokus på smittefaren, og derfor venter man også, at duodenoskopi vil transformere over mod engangsbrug," siger Søren Løntoft Hansen.

Sydbank-analytikeren venter, at Ambu vil fastholde de forventninger, der blev meldt ud i forbindelse med årsregnskabet om en organisk vækst på 17-20 pct., en EBIT-margin før særlige poster på 11-12 pct. og et salg på 1,3-1,4 mio. endoskoper.

"Det er klart, at hvis andenbølgen af covid-19 har ført til, at mange hospitaler har købt ekstra ind, kan det måske pege i retning af, at Ambu kan overgå sine forventninger. Men det er første kvartal og tidligt i regnskabsåret, så jeg venter ikke umiddelbart en opjustering," siger han.

Spår højere omkostninger og valutamodvind

På indtjeningssiden venter han, at omkostningerne vil stige på grund af investeringerne i salgsstyrken.

I 2019 besluttede Ambu at overtaget salget i USA af Ascope-produkterne, der bruges til kikkertundersøgelser i luftvejene, fra den amerikanske distributør Tri-anim, der indtil da stod for 40 pct. af Ambus amerikanske omsætning fra salget af Ascope.

Ambu ville i stedet selv stå for salget af produkterne i USA og har derfor investeret i at udvide og styrke salgsstyrken, der siden er tredoblet i størrelse.

"Det vil vi kunne se i tallene, fordi det er blevet bygget op igennem 2020, så forretningen og de investeringer, man har foretaget i salgsstyrken er blevet større, selv om man er ved at være på plads med opbygningen," siger Søren Løntoft.

Han spår også, at Ambu vil blive ramt af valutamodvind.

"Ambu har en pæn amerikansk eksponering og svækkelsen af dollar er noget af det, der vil trække omsætningen lidt ned i kvartalet," siger han og tilføjer:

"Men det vil gælde for mange andre selskaber med amerikansk eksponering, så det tror jeg godt, at investorerne kan se ud over og i stedet fokusere på væksten i lokal valuta eller den organiske vækst i Ambus tilfælde."

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier