MedWatch

Islandske Össur ser bedring af salget i tredje kvartal

Proteseselskabet Össur fastholder forventningerne til andet halvår 2020 og venter fortsat et organisk fald i omsætningen på 0 til 8 pct.

Foto: Össur/PR

Össurs salg har i tredje kvartal fortsat været berørt af de tiltag, som er indført for at begrænse smitten med covid-19.

Det fremgår af protesevirksomhedens regnskab for perioden, hvor omsætningen endte på 172 mio. dollar - en smule over niveauet ved samme kvartal sidste år.

Konsekvenserne af covid-19 har udmøntet sig i et organisk fald omsætningen på 5 pct. i tredje kvartal, hvor protesesegmentet har haft et organisk fald på 4 pct., mens B&S-divisionen faldt organisk med 7 pct.

"Siden starten af april har vi set en gradvis bedring af Össurs salg på vores største markeder og var på 90 til 100 pct. af sidste års salg i tredje kvartal," siger Jon Sigurdsson, administrerende direktør for Össur, i regnskabet.

Han uddyber, at selv om fremtidsudsigterne er usikre på grund af covid-19 regner selskabet med, at efterspørgslen på selskabets produkter ikke vil ændre sig på længere sigt.

EBITA-marginen før særlige poster endte på 21 pct. mod 24 pct. i samme periode i forrige regnskabsår, mens nettoresultatet for perioden endte på 14,9 mio. dollar, hvilket er en my over resultatet i tredje kvartal sidste år.

"Vi har fortsat styret vores variable omkostninger i kvartalet, og derfor er driftsresultatet i kvartalet stærkt i forhold til indvirkningen på salget," siger Jon Sigurdsson i regnskabet.

Össur holder fast i forventningerne til andet halvår af 2020 og venter fortsat et organisk fald i omsætningen på 0 til 8 pct. Det mest sandsynlig scenarie er et sted i midten af intervallet, fremgår det af regnskabet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier