MedWatch

Coronakrisen har tidoblet salg af virusdræbende robot fra Fyn

Fynske Blue Ocean Robotics har i lyset af coronakrisen øget salget af en robot til desinfektion på blandt andet hospitaler med 1000 pct.

Foto: SZLAVIK ANDREAS/exas3.jpg

Over hele verden har udbruddet af coronavirus ført til nedlukkede samfund med nødlidende virksomheder til følge, men hos Blue Ocean Robotics på Fyn har man vendt krisen til det positive.

Selskabet har nemlig oplevet en ganske markant efterspørgsel på en af selskabets robotter, der er udviklet til at sikre sterile forhold på sygehuse, skriver dagbladet Børsen.

"Det er en autonom robot, der selv kommer nede fra kælderen og ved, at den skal være på operationsstuen klokken et eller andet. Når den så dukker op, starter personalet den, og så har den på toppen et uv-lystårn, der trænger ind igennem cellemembranen på både vira og bakterier og slår dem ihjel," siger adm. direktør Claus Risager til avisen.

Han fortæller til avisen, at Blue Ocean Robotics i år har øget salget af robotten med 1000 pct, og blandt andet på den baggrund forventer han i år at lande en omsætning på 180 mio. kr. og det bedste resultat nogensinde.

Robot-virksomhed får indsprøjtning på over 100 millioner kroner

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier