MedWatch

Analytiker tror på bedring hos Coloplast efter konkurrenters positive meldinger

Meldinger fra Coloplasts konkurrenter tyder på, at markedet er i bedring på trods af den igangværende covid-19-krise, og derfor vælger Jyske Bank at skrue op for kursmålet for selskabets aktie.

Foto: Coloplast / PR

Bedre meldinger om udviklingen i urologimarkedet end frygtet hos en britisk konkurrent kan også smitte positivt af på den danske medicokoncern Coloplast.

Det vurderer Jyske Bank i en analyse forud for selskabets regnskab for det forskudte tredje kvartal, der offentliggøres i august.

Coloplast nedjusterede i marts forventningerne til hele året, og det skyldtes blandt andet udsigten til udskydelsen af en lang række operationer i særligt USA inden for urologisegmentet som følge af coronapandemien.

De mere negative udsigter for det forretningsområdet bekræftede selskabet igen i regnskabet for andet kvartal, der blev offentliggjort i maj.

Men nyt fra en konkurrent vidner dog om, at der er en bedring i det marked, lyder det fra Jyske Bank.

"Siden har vi hørt positive udmeldinger fra Coloplast og konkurrenten Smith & Nephew, som oplever fremgang i genoptagelsen af denne type operationer. Vi har hævet vores estimater på baggrund af de positive meldinger fra Smith & Nephew," skriver Jyske Bank i analysen.

"Tidligere forventede vi fire måneder med en effekt på minus 100 mio. kr., hvilket vi nu har sænket til fire måneder med en gennemsnitseffekt på minus 65 mio. kr. For tredje kvartal isoleret forventer vi, at urologiforretningen leverer en vækst på minus 44 pct.," lyder det fra finanshuset.

Rykker ikke ved anbefalingen

Jyske Bank har skruet kursmålet for aktien i Coloplast op til 975 kr. fra 900 kr.

Finanshuset gentager dog anbefalingen "sælg" for den danske medicoaktie, fremgår det af en analyse tirsdag.

"Vi mener, at den nuværende aktiekurs fuldt indregner, at Coloplast er et best in class-selskab med en fordelagtig defensiv karakter. Vi vurderer derfor, at Coloplast på den korte bane er blevet for dyr og vil afvente bedre købsmuligheder," skriver Jyske Bank.

Mandag faldt Coloplasts aktie 0,5 pct. til 1048 kr., men siden årets start er den steget med næsten 27 pct.

Coloplast skubber deadline for lancering af første digitalt forstærkede produkt

Coloplast-chef: Stilstand i urologiforretning vil koste 100 mio. kr. om måneden

Coloplast overgår forventningerne – nedtur ulmer

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier