Institutionelle investorer svigter medicobranchen

Det er i stigende grad private investorer, som nye medicoselskaber må søge til, når de skal samle finansiering, og ifølge Anders Kjær fra Preseed Ventures får det Danmark til at gå glip af milliarder.
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA
Foto: Morten Lau-Nielsen/JPA

At kapital- og venturefonde har vendt ryggen til selskaber, som udvikler nyt diagnostisk og medicinsk udstyr, er ikke godt for Danmark. Ifølge Anders Kjær, der er investeringschef i Preseed Ventures, misser Danmark et stort milliardpotentiale, når medicoselskaber i stigende grad må finde private investorer for at finansiere deres udvikling.

Det skriver Børsen.

"I Danmark kan vi potentielt set skabe life science-branchens pendant til succesen i robotindustrien. Vi har langt større forudsætninger for at få en stor medtech-branche digitalt, end vi havde inden for robotteknologi, og det er en mulighed, vi lige nu går glip af på grund af manglende investeringer," siger Anders Kjær.

Ifølge Søren Lemonius fra Sunstone er problemet med at investere i medicoselskaber, at de potentielle købere eller partnere er tøvende med at tage nye produkter under vingerne.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også