Medicoiværksætter får patent på Parkinssons-produkt i USA

Walk With Path har fået amerikansk patent på sit laser-hjælpemiddel, der påspændes på Parkinssons-patienters sko og hjælper dem mod at falde.
Produktet Path Finder hjælper patienter med Parkinssons med at finde en gå-rytme, der hjælper dem med ikke at 'fryse fast' og falde. | Foto: Walk with path/PR
Produktet Path Finder hjælper patienter med Parkinssons med at finde en gå-rytme, der hjælper dem med ikke at 'fryse fast' og falde. | Foto: Walk with path/PR

Da medicovirksomheden Walk With Path fik tre mio. euro fra en række investorer og EU i slutningen af sidste år, ville grundlægger og adm. direktør Lise Pape bruge pengene til at lancere selskabets opfindelse i flere nye lande.

Hun har nu taget et afgørende skridt mod at indtage det amerikanske marked, efter selskabet har fået patent i USA til sit produkt 'Path Finder Lasershoes', der er et laser-apparat, der kan sættes på sko, og som blev skabt forat hjælpe patienter med Parkinson’s, der oplever 'at fryse fast' og ikke kunne flytte deres fødder, hvilket er skyld i langt de fleste faldulykker for patientgruppen.

Med selskabets laser, der påspændes fødderne, får patienterne hjælp til at skabe og opretholde en gårytme.

"Vores produkt vil hjælpe amerikanere med Parkinson’s med at bevæge sig frit rundt, styrke deres selvtillid og reducere risiko for fald. Det er især vigtigt i denne coronatid, at vi kan hjælpe de ældre med at føle sig sikre i deres eget hjem og minimere risiko for, at de skal indlægges på sygehuse, da de jo er en særlig udsat gruppe," siger Lise Pape i en pressemeddelelse.

Path Finder blev lanceret i 2017 i Europa, og er også på markederne i Hong Kong og Canada.

Lise Pape stiftede Walk With Path i 2014 og fik blandt andet inspirationen til at udvikle produktet fra hendes egen far med Parkinsons.

Medicoiværksætter tredobler medarbejderstaben efter millionbevilling 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også