MedWatch

Ambu mærker konsekvenser af FDA-udmelding om engangsskoper

Ambus aktie falder efter et møde blandt de amerikanske lægemiddelmyndigheder, der ikke førte til en klar udmelding om engangsskoper, som Ambu satser stort på.

Anbefalinger eller advarsler om engangsskoper fra de amerikanske lægemiddelmyndigheder har stor betydning for Ambu i Ballerup. Foto: PR / Ambu

Ambu bliver presset af vægelsindede udmeldinger hos den amerikanske lægemiddelstyrelse FDA.

Ambu-aktien ligger fredag formiddag med et fald på 4,6 pct. i 101,25 kr., efter at de amerikanske FDA torsdag aften holdt et komitémøde om duodenoskoper.

Ifølge DNB’s Ambu-analytiker, Jesper Ingildsen, var der ikke nogen specifik konklusion til fordel for engangsendoskoper, og det kan have skuffet nogle Ambu-investorer.

"Konklusionen fra mødet kan tolkes begge veje, og nogle kan have håbet på mere specifikke meldinger til fordel for Ambu," siger Jesper Ingildsen til Ritzau Finans.

De amerikanske lægemiddelmyndigheder havde inviteret en uafhængig komité til at undersøge, hvordan man kan sænke smittefaren ved duodenoskoper.

Ifølge DNB’s Ambu-analytiker kunne man fra sundhedsmyndighedernes side godt se, at der er behov for ændringer, men de kan ikke presse mere på for ændringer her og nu, da det medfører øgede udgifter til hospitalerne.

"Komitéen sagde dog, at det eneste, der kan løse problemet med smittefaren helt, er engangsendoskoper, som Ambu og Boston Scientific er længst fremme med," siger Jesper Ingildsen.

Ambu-aktien fik i slutningen af august et solidt løft, efter at FDA udstedte en anbefaling om et skifte mod nye designs af duodenoskoper.

Et skifte mod de nye designs kan eksempelvis involvere en større interesse for engangsduodenoskoper, som Ambu går efter at være en af de første til at tilbyde.

Lige nu findes der kun genanvendelige duodenoskoper, men Ambu har en forhåbning om at være blandt de første selskaber, der kan tilbyde et endoskop, som kan bruges én gang og efterfølgende smides ud. Dermed skal der ikke bruges tid på at rense og rengøre produkterne.

I FDA-anbefalingen fra august blev det blandt andet fremhævet, at et skifte over mod nye designs af duodenoskoper kan være med til at reducere risikoen for smittefare hos patienter.

FDA godkender beskyttelseshylster til duodenoskoper

Analytiker: Ny topchef har ryddet op i Ambu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier