MedWatch

Chemometec opjusterer for 12. gang på fire år

Allerød-baserede Chemometec, der producerer celletællere og instrumenter til celleanalyse, opjusterer endnu engang sine finansielle forventninger – denne gang blot en måned efter, at firmaet aflagde årsregnskab.

Foto: Chemometec / PR

Chemometec opjusterer igen sine finansielle forventninger, som selskabet har gjort mere eller mindre fast siden 2015.

Selskabet forventer nu en omsætning mellem 200 og 209 mio. kr. mod tidligere mellem 193 og 202 mio. kr., svarende til en opjustering på mindst 3,6 pct.

Samtidig forventer selskabet nu en driftsindtjening (ebitda) mellem 67 og 73 mio. kr. mod tidligere mellem 60 og 66 mio. kr., svarende til en opjustering på mindst 11,7 pct.

Det er 12. gang siden oktober 2015, at Chemometec opjusterer sine finansielle forventninger. Denne gang sker opjusteringen blot en måned efter, at firmaet aflagde sit årsregnskab.

Dengang forklarede adm. direktør Michael Eising de hyppige opjusteringer med, at det er svært for selskabet at forudsige, hvor mange ordrer der kommer ind i et givent år.

Selskabet producerer celletællere og instrumenter til celleanalyse, som blandt andet benyttes af biotekselskaber, der udvikler celleterapier.

"Vi sidder og kigger på, hvad vores underliggende salg er og prøver at regne ud, hvad vi kan sælge af nye instrumenter. Vi er bare ikke herre over, hvornår vores kunder får FDA-godkendelser og skruer op for satsninger. Hvis jeg vidste, at der lige pludselig kom 50 FDA-godkendelser, så turde jeg nok godt slå hårdere til. Men den indsigt har vi ikke. Så vi er nødt til at være ydmyg over for, hvornår de her ting kommer," sagde Michael Eising til MedWatch.

Dagens opjustering er baseret på en "fortsat stor og bedre end forventet efterspørgsel efter Chemometecs celletællingsprodukter," skriver selskabet i en fondsbørsmeddelelse.

Chemometec aflægger sit regnskab for første kvartal af selskabets skæve regnskabsår 2019/2020 den 6. november.

Aktien i Chemometec stiger 8 pct. mandag og er nu steget hele 3650 pct. på fem år.

Chemometec-chef om lavere mål: "Vi kunne skovle penge ind, men så ville væksten dø"

Chemometec løfter overskuddet 130 pct. – men forventer dæmpet vækst næste år

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier