Demant har fået styr på hackerangreb efter 39 dage

Demant er nu færdig med at gendanne og genaktivere alle forretningskritiske systemer efter det omfattende cyberangreb, der ramte selskabet den 3. september.
Søren Nielsen, adm. direktør i Demant. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup / Jyllands-Posten / Ritzau Scanpix
Søren Nielsen, adm. direktør i Demant. | Foto: Kenneth Lysbjerg Koustrup / Jyllands-Posten / Ritzau Scanpix
AF RITZAU FINANS OG KEVIN GRØNNEMANN

Fredag eftermiddag kan Demant endelig meddele, at selskabets it-infrastruktur nu er "normaliseret," efter at selskabet for 39 dage siden blev ramt af et hackerangreb.

Koncernen har færdiggjort gendannelsen og genaktiveringen af alle forretningskritiske systemer, applikationer og servere i alle regioner og forretningsområder, skriver Demant fredag eftermiddag i en fondsbørsmeddelelse.

Demant oplyser desuden, at engrosforretningen af høreapparater producerer og distribuerer på fuld kapacitet efter planen for "at nedbringe den oparbejdede back-log siden hændelsen" samt at genopbygge nødvendig lagerbeholdning og reducere leveringstiden.

"Fra et it-perspektiv er vores detailforretning i fuld drift, men vi ser stadig en moderat negativ effekt på grund af færre kundeaftaler end normalt generet i september," lyder det i meddelelsen.

Demant oplyser endvidere, at man fastholder sin foreløbige vurdering om, at angrebet vil have en negativ finansiel effekt på det rapporterede resultat af primær drift, ebit, for året på 550-650 mio. kr. Dette inkluderer en forventet fratrukket forsikringsdækning på omkring 100 mio. kr.

"På nuværende tidspunkt kan vi ikke give et skøn over effekten på de øvrige nøgletal, men vi forventer at være i stand til at komme med en udmelding i forbindelse med vores periodemeddelelse, som offentliggøres den 18. november," skriver Demant.

It-sikkerhedskonsulent: Demant har ikke kunnet isolere hackerangreb tilstrækkeligt

Demant-chef efter hackerangreb til 550 millioner: "Ingen kan vide sig sikker" 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også