MedWatch

Topchef og finansdirektør stopper i WS Audiology

Adm. direktør Jørgen Jensen stopper i høreapparatsselskabet WS Audiology for at forfølge en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem. Samtidig stopper finansdirektør Wolfgang Ollig.

Jørgen Jensen kom til Widex som topchef i 2013. | Foto: Ida Munch/Ritzau Scanpix

WS Audiology – tidligere Widex og Sivantos – siger farvel til både topchef Jørgen Jensen og finansdirektør Wolfgang Ollig.

Det oplyser selskabet i en meddelelse onsdag formiddag.

Ifølge pressemeddelelsen stopper Jørgen Jensen for i stedet at forfølge en karriere som professionelt bestyrelsesmedlem - skiftet kommer seks måneder efter, at Jørgen Jensen blev annonceret som adm. direktør for fusionen af tyske Sivantos og danske Widex, hvor Jensen fra 2013 og indtil fusionen havde været adm. direktør.

Ny topchef bliver i stedet Eric Bernard, der kom til WS Audiology i juni 2019 som direktør for koncernens grossistforretning.

"Sammen med flere end 10.000 kollegaer verden over har vi skabt en stærk aktør i høreapparatindustrien med et mål om at forbedre livskvaliteten for flere end 700 millioner mennesker med høretab. Jeg er stolt over de fremskridt, vi har opnået, og selvom det har været en vanskelig beslutning for mig at træde tilbage som CEO, føler jeg mig meget tryg ved at overlade tøjlerne til Eric Bernard og mine kollegaer i ledelsen. Efter en række år med spændende opgaver og en ganske travl kalender som CEO ser jeg nu frem til at bringe min energi og mine erfaringer i spil i bestyrelsesstillinger,” udtaler Jørgen Jensen i meddelelsen.

Eric Bernard tiltræder som øverste chef i hørekoncernen med øjeblikkelig virkning og vil den næste tid arbejde tæt sammen med den afgående direktør for at sikre overgangen.

Finansdirektør stopper

Samtidig med direktørskiftet meddelelser WS Audiology, at finansdirektør Wolfgang Ollig ligeledes fratræder. Han vil i stedet påtage sig nye opgaver inden for EQT-koncernen, der inden fusionen ejede Sivantos og efter fusionen ejer 53 pct. af det nye selskab.

Tidligere finansdirektør i Widex, Henrik Skak Bender, der efter fusionen blev gjort til ansvarlig for at integrere de to selskaber, vender tilbage til ansvarsområdet i WS Audiology, hvor samtidig vil være ansvarlig for opgaven at integrere de to selskaber. Ligesom Jørgen Jensen vil også Wolfgang Ollig fortsætte i WS i en overgangsperiode.

Bestyrelsesformand Thomas Ebeling udtrykker i pressemeddelelsen taknemmelighed for den indsats, de afgående direktører har ydet for selskabet.

"Sammen har de spillet en afgørende rolle i at sikre en succesfuld fusion og føre WS Audiology gennem de vigtige første seks måneder som sammenlagt virksomhed. Inden fusionen styrede Jørgen støt og roligt Widex gennem betydelige ændringer og skabte en stærkere forretning, mens Wolfgang var CFO for Sivantos, hvor han med stor succes opbyggede en stærk finansorganisation og et shared service center, der understøttede virksomhedens gode udvikling," siger han.

Widex-arving forsøgte at overtale Jørgen Jensen til at blive 

Mere fra MedWatch

Direktør forlader svenske Lif

Anders Blanck, der siden 2011 har været adm. direktør i svenske Lif, har oplyst til bestyrelsen, at han ønsker at forlade posten.

Boston Scientific opkøber privatejet selskab

Amerikanske Boston Scientific har set sig lun på virksomheden Obsidio, der har udviklet en særlig teknologi til at lukke for blodtilførslen, og overtager ejerskabet i en handel uden oplyst pris.

Konservative tavse om modstand mod statsstøtte til Bavarian Nordic

Det Konservative Folkeparti stemte som eneste parti i Folketinget imod statsstøtten på op mod 800 mio. kr. til Bavarian Nordics udvikling af en covid-19-vaccine, men partiet ønsker ikke at kommentere, hvorfor de tog afstand fra det statslige samarbejde med virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier