MedWatch

Proteseproducenten Össur er mere værd end danske C25-kendisser

Islandske Össur lever måske nok en stille tilværelse på den danske børs, mens selskabet er nu mere værd end kendte danske eliteaktier som FLSmidth og Jyske Bank.

Jon Sigurdsson, adm. direktør for Össur Foto: Össur / PR

Det islandske medicoselskab Össur er med en markedsværdi på 19 mia. kr. mere værd end C25-klassikere som FLSmidth og Jyske Bank. En storinvestor i selskabet tror på en lang vækstrejse for selskabet.

Det skriver dagbladet Børsen.

Össur producerer blandt andet proteser og skinner, der bliver udviklet og solgt ud fra selskabets hovedkontor i Islands hovedstat, Reykjavik.

Det er særligt Össurs robotproteser, der gør selskabet attraktiv for investorer, mener Benjamin Silverstone, der er aktieanalytiker i ABG Sundal Collier.

"Sidste kvartal stod de dyre high end-proteser for 24 pct. af protesesalget, men de fyldte kun 2 pct. af volumen. Det vil sige, at der er meget højere marginer inden for det område, og det er derfor, at vi er rigtigt interesserede i selskabet," siger han til Børsen.

William Demant Invest er storaktionær i Össur og ejer 52 pct. af aktiebeholdningen. Storinvestoren har udpeget tidligere topchef i Demant Niels Jacobsen til bestyrelsesformand for medicoselskabet.

Det er Össurs demografiske udvikling, hvor der bliver flere og flere ældre samt selskabets egen innovationskraft, der er med til at give selskabet medvind, mener Niels Jacobsen.

Össur er unikke på proteseområdet, fortsætter bestyrelsesformanden. Han mener, at der er tale om et nichemarked, hvor Össur kan blive meget store i det ellers lille globale marked.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier