MedWatch

Jyske rigmænd køber medicofirmaet Tytex med 550 ansatte

En gruppe jyske velhavere bag investeringsfirmaet Zefyr Invest har købt medicofirmaet Tytex, som producerer specialbygget undertøj til blandt andet patienter med inkontinens og kroniske sygdomme.

Lars Stagaard Jensen og Birgitte Nygaard Jørgensen er daglige ledere af Zefyr Invest, som er stiftet af en gruppe jyske rigmænd. | Foto: Zefyr Invest / PR

Medicofirmaet Tytex fra Ikast har fået nye ejere, efter at gruppen af rigmænd, der udgør investeringsfirmaet Zefyr Invest, har opkøbt selskabet.

Det skriver Zefyr Invest i en pressemeddelelse.

Tytex producerer specialbygget undertøj og tekstilprodukter til blandt andet patienter med inkontinens og kroniske sygdomme, samt til nyligt opererede patienter.

Zefyr Invest nævner ingen pris på købet af selskabet, der sidste år omsatte for 200 mio. kr. og leverede et overskud på 13 mio. kr., og som har 550 ansatte i Danmark og Slovakiet.

Bag Zefyr Invest står Johan Hoffmann, stifter af foderproducenten Arovit fra Esbjerg, Søren Hygom, stifter af offshoreselskabet Dogis fra Esbjerg, Kurt Bering Sørensen, tidligere topchef i vinduesproducenten Dovista fra Horsens, Torben Paulin, tidligere topchef i møbelfirmaet Boconcept fra Ølgod, og Tommy Gundelund Jespersen og Johnny Haahr, tidligere direktører i elektonikfirmaet KK Wind Solutions.

Samtidig har også Tytex' adm. direktør, Jan Dam, købt en mindre andel i selskabet.

De overtager Tytex fra den esbjergensiske erhvervsmand og velhaver Michael Zøhner-Pedersen, som har været inde over et utal af virksomheder i sin karriere og blandt andet er tidligere adm. direktør i fodboldklubben Esbjerg FB.

"Jeg har det rigtigt godt med at afhænde Tytex til Zefyr Invest. Zefyr har et langsigtet perspektiv med deres investeringer, og det er en god platform for Tytex og det potentiale, der kan høstes i de kommende år," skriver Michael Zøhner-Pedersen i pressemeddelelsen.

"Virksomheden har været mange år på markedet og er en kendt og respekteret spiller i branchen. Her er potentiale til at sælge endnu flere af de produkter, som virksomheden allerede udbyder, og udvikle nye beslægtede produkter, der kan gøre en forskel for den enkelte," skriver Birgitte Nygaard Jørgensen, der sammen med Lars Stagaard Jensen udgør den daglige ledelse i Zefyr Invest.

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier