MedWatch

Analytiker: Nedjustering fra Demant er "egentlig okay"

Michael Friis Jørgensen, analytiker hos Alm. Brand Markets, er ikke specielt overrasket over Demants nedjustering, som heller ikke rykker ved hans estimater for, hvor meget selskabet vil være værd i fremtiden.

Foto: Jens Nørgaard Larsen / Ritzau Scanpix

Det er ikke nogen stor overraskelse, at høreapparatskoncernen Demant onsdag har nedjusteret sine forventninger til året.

Det mener analytiker Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

"Nedjusteringen er ikke verdens største overraskelse. Jeg synes, man skal lægge vægt på, at det er i toppen, den pilles ned. I forhold til de meget negative forventninger, der var, er det egentlig okay," siger Michael Friis Jørgensen til RItzau Finans.

Demants nedjusterede forventninger fra et driftsresultat (ebit) på mellem 2,65 og 2,85 mia. kr. i 2019 mod tidligere forventet mellem 2,65 og 2,95 mia. kr. Altså er det kun "i toppen," som Michael Friis Jørgensen siger, at Demant har barberet forventningerne ned.

Demants aktie faldt tirsdag, da tal fra den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs viste, at selskabet tabte markedsandele hos salgskanalen i juli. Derfor mener Michael Friis Jørgensen, at de fleste investorer faktisk vil se positivt på Demants regnskab trods nedjusteringen.

"I forhold til det negative tryk i går fra VA-tallene, og at omsætningen og høreapparater rent vækstmæssigt kommer bedre ud end ventet, samt at forventningerne ikke pilles ned i bunden, så tror jeg lidt, det er en lettelse," siger Michael Friis Jørgensen.

"Jeg tror på en positiv reaktion, selv om overskrifterne er lidt negative med nedjusteringen," siger han videre.

Han fortæller også, at nedjusteringen ikke giver anledning til at ændre på de estimater, han har lavet for selskabets fremtidige vækst og aktiekurs.

"Estimaterne skal ikke rigtig nogen steder på det her," siger han.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier