MedWatch

Sonova tromler videre hos veteraner: Demant og GN taber terræn igen

Schweiziske Sonova er igen løbet med topplaceringen over både Demant og GN, når det kommer til salg af høreapperater til de amerikanske veteraner.

Foto: CHARLES DHARAPAK / AP / RITZAU SCANPIX

Både Demant og GN Hearing tabte igen markedsandele hos den offentlige amerikanske salgskanal Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner, i juli.

Igen var det schweiziske Sonova, der var den store vinder, efter at selskabet i maj lancerede sit seneste topprodukt, Phonak Audéo Marvel, hos VA.

Sonovas markedsandel - målt på andelen af salget - steg i årets syvende måned til 42,4 pct. fra 39,7 pct. i juni. Siden lanceringen af Marvel i maj er Sonovas markedsandel steget fra 27 pct. - altså med mere end 15 pct.point.

GN's markedsandel bakkede omvendt til 18,5 pct. fra 20,3 pct. i juni, mens Demant måtte se sin markedsandel skrumpe til 17,3 pct. fra 18,2 pct.

Dermed er Demants samlede fremgang hos VA, siden det danske selskab lancerede Oticon Opn S i salgskanalen i maj, nu nede på 0,8 pct.point.

GN's markedsandel er samtidig faldet fra 29,9 pct., siden de to rivaler lancerede nye produkter. Det svarer altså til et samlet tab af markedsandel på 11,4 pct.point.

Også Sivantos, der nu er en del af fusionsselskabet WS Audiology sammen med danske Widex, tabte markedsandele i juli, hvor andelen faldt til 7,9 pct. fra 8,4 pct. i juni.

Amerikanske Starkey havde omvendt en smule fremgang - til 14 pct. fra 13,4 pct.

VA udgør godt 20 pct. af hele det amerikanske marked for høreapparater, der er verdens største enkeltmarked. Samlet set vil der blive tilpasset godt 1 mio. høreapparater hos VA-audiologerne i løbet af i år.

Salgskanalen vokser dog ganske pænt, og derfor stiger det antal løbende.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier