MedWatch

Siemens køber amerikansk robotvirksomhed

Med et nyt opkøb prøver Siemens Healthineers at bevæge sig uden for selskabets traditionelle fokusområde med MR- og CT-scannere.

Foto: BOBBY YIP/REUTERS / X00306

Tyske Siemens Healthineers, der sælger produkter og løsninger til forebyggelse, diagnose, behandling og monitorering af sygdomme, vil købe den amerikanske robotvirksomhed Corindus Vascular Robotics.

Det tyske selskab har tilbudt at betale 4,28 dollar per aktie for Corindus, og dermed løber den samlede værdi af tilbuddet op i 1,1 mia. dollar, svarende til omkring 7,3 mia. danske kr.

Ifølge Bloomberg News skal opkøbet ses, i lyset af at Siemens Healthineers har arbejdet på at overbevise investorerne om, at det kan vokse med andre løsninger end selskabets MR- og CT-skannere.

Siemens Healthineers blev noteret på børsen i Frankfurt i starten af sidste år. Tidligere var selskabet en del af Siemens AG, som fortsat ejer en stor portion aktier i selskabet.

I forbindelse med børsnoteringen af sundhedsdivisionen forklarede Siemens AG, at det var det første skridt mod en ekspansion.

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier