MedWatch

Zealand- og Novo-partner får yderligere 400 millioner kroner i kassen

Blot seks måneder efter at have lukket en finansieringsrunde på mere end 400 mio. kr har amerikanske Beta Bionics igen taget nye investorer ind.

Beta Bionics kunstige bugspytkirtel, kaldet iLet. | Foto: Beta Bionics/PR

Pengekassen bugner hos medicoselskabet Beta Bionics, der endnu en gang har fået en stor investering fra nye og eksisterende investorer, der i en serie B2-finansieringsrunde har skudt 63 mio. dollars, knap 417 mio. kroner, i selskabet.

Dermed har selskabet, der samarbejder med både Novo Nordisk og Zealand Pharma, på mindre et end år rejst 126 mio. dollars, 834 mio. kr. til arbejdet med selskabets udstyr, the iLet, der er en såkaldt kunstig bugspytkirtel, som ved hjælp af et pumpesystem, kontinuerlig blodsukkermåling og computeralgoritmer skal kunne levere hormonerne insulin og glukagon i afmålte mængder til daglig behandling af patienter med insulinafhængig diabetes.

Insulinen leveres af Eli Lilly og Novo Nordisk, mens glukagonen skal leveres af Zealand Pharma i form af danskernes fase 3-kandidat dasiglucagon, og Beta Bionics samarbejder tæt med Zealand om udviklingen af sit udstyr.

Den netop afsluttede serie B2-runde blev anført af Perceptive Advisors og Soleus Capital Management, der begge er nye investorer i Beta Bionics.

Ifølge en pressemeddelse fra selskabet skal pengene blandt andet gå til at afslutte udviklingen af iLet og gennemføre fase 3-forsøg med udstyret samt til at finansiere den forestående godkendelsesproces og efterfølgende lancering.

Zealand og partner viser positive resultater fra studie med kunstig bugspytkirtel Zealand og partner starter nyt studie med kunstig bugspytkirtel Novo Nordisk tester lyninsulin i partners kunstige bugspytkirtel Zealand- og Novo-partner lukker finansieringsrunde på mere end 400 mio Zealand Pharma smider nyt millionbeløb i amerikansk medicopartner 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier