MedWatch

Nordea sænker Ambu-kursmål med 44 pct.

Nordea barberer kursmålet på Ambu-aktien ned til 78 kr. fra de tidligere 139 kr. og gentager sin anbefaling om at sælge aktien, som mandag lukkede i 92,48 kr.

Foto: /Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Ambu får sænket kursmålet af Nordea til 78 kr. fra 139 kr., uden at der ændres ved den negative anbefaling "sælg", fremgår det af en analyse fra banken.

Med det nye kursmål spår Nordea et fremtidigt fald på 16 pct. for Ambu-aktien, der mandag lukkede i kurs 92,48 kr. Det skete efter et fald på 3,1 pct., som betød, at aktien siden årsskiftet er faldet hele 41 pct.

En stor del af kursfaldet er sket i forlængelse af fyringen af topchef Lars Marcher, som er blevet erstattet af Juan-José Gonzalez.

Ifølge Nordea antyder Ambus nedjusterede vækstforventninger fra tidligere på måneden en opbremsning i væksten fra blandt andet produktet Ascope, selv om direkte konkurrence til produktet først lige er begyndt at dukke frem på markedet.

"Efter en grundig gennemgang sænker vi vores estimater betragteligt og gentager vores "sælg"-anbefaling på trods af det nylige udsalg (af aktien, red.). Vi fremhæver et voksende konkurrencepres for Ascope og fortsætter med at se store eksekveringsricisi for nye produkter i kategorier, hvor Ambu ikke har nogen tidligere erfaring," lyder det i analysen.

Kursmålet på 78 kr. er i øvrigt det laveste blandt de syv analytikere, der ifølge Bloomberg News offentliggør kursmål for Ambu-aktien.

Ambu-topchef advarer om yderligere kursudsving efter urolig periode 

Analytiker forudså Ambus fald: "Jeg stolede simpelthen ikke på den information, jeg modtog fra selskabet" 

Innovationschef hos Ambu var aldrig overbevist om potentialet i droppet koloskop 

Ambus formand møder skarp kritik fra investorer 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier