MedWatch

Skat kræver 3,4 milliarder kroner af Radiometer-ejer

Den amerikanske Danaher-koncern har over en årrække overført milliarder fra Radiometer uden at have betalt den rigtige skat, mener de danske skattemyndigheder.

Henrik Schimmell, adm. direktør hos Radiometer, afviser, at selskabet ikke har fulgt reglerne.

En kæmpe skatteregning har ramt amerikanske Danaher Medical, der via sit ejerskab af milliardvirksomheden Radiometer har overført store milliardbeløb uden at betale korrekt skat.

Det mener i hvert fald de danske skattemyndigheder, der over flere omgange har rejst til krav om betaling til selskabet, der nu samlet skylder 3,4 mia. kr.

Det skriver dagbladet Børsen.

Hos Radiometer afviser adm. direktør Henrik Schimmell, at Radiometer og Danaher har forbrudt sig mod nogle love.

"Skat og vi ser ikke det her på samme måde. Vi er helt sikre på, at det, vi har gjort, er rigtigt og by the book, og de hævder noget andet. Og hvis de justerer deres syn, er vi nødt til at tage det til efterretning, selvom vi ikke på nogen måde regner med, at det her på noget punkt bliver til, at vi taber," siger Henrik Schimmell til avisen.

Skat ønsker over for Børsen ikke at kommentere sagen, og Henrik Schimmel slår fast, at Danaher er klar til at slås hele vejen til Højesteret for at blive frikendt fra skattekravet.

Mere fra MedWatch

Patienter må vente længere på ny medicin

Siden Medicinrådet blev etableret i 2017, er patienternes ventetid på ny medicin blevet tre gange længere, konkluderer en analyse fra Lif, der vil have Medicinrådet til at droppe unødvendige vurderingsmetoder. Medicinrådet arbejder på at nedbringe sagsbehandlingstiderne.

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier