MedWatch

Ambu-rival satser voldsomt på engangsmarked

Boston Scientific ånder danske Ambu i nakken, når det drejer sig om markedet for engangsprodukter til endoskopiske undersøgelser. Det amerikanske selskabs første engangsendoskop er et såkaldt duodenoskop, som selskabet regner med at kunne lancere inden udgangen af i år.

Der er lagt op til øget konkurrence på markedet for engangsprodukter til endoskopiske undersøgelser. markedet for Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Ambu er pioneren på markedet for engangsendoskoper til brug i kikkertundersøgelser, men nu begynder giganterne at rykke på sig, og amerikanske Boston Scientific fortalte mandag på en konference i USA, at selskabet over de kommende år vil lancere flere engangsendoskoper. Det første inden udgangen af 2019.

Det skriver Dagbladet Børsen.

"Der åbner sig en milliard-dollarmulighed for Boston Scientific, og vi vil opbygge en robust familie af engangsendoskoper, som kan lanceres over de kommende år," sagde Art Butcher, koncerndirektør med ansvar for endoskopiforretningen i Boston Scientific.

Boston Scientifics entré betyder, at konkurrencen på markedet intensiveres for Ambu, men også, at flere producenter vil markedsføre engangsprodukter over for klinikker og hospitaler, hvilket vil udvide markedet.

Ifølge Boston Scientific vil markedet for engangsprodukter til endoskopiske undersøgelser vokse til over 2 mia. dollar (13,4 mia. kr.) i 2024. Ambu har over weekenden præsenteret sit nye duodenoskop og et nyt koloskop på konferencen DDW i USA.

Den amerikanske organisation af gastroenterologer (ASGE) har understreget, at den ønsker, at produkterne er gennemtestede, inden lægerne vil tage dem i brug, og der er Boston Scientific omtrent et år foran Ambu, der i weekenden lavede en aftale med amerikanske Cook Medical om at sælge dets duodenoskop i USA.

Amerikanske læger kan udsætte lancering af Ambus guldhåb

Sydbank: Ambus samarbejde med Cook giver rigtigt god mening

Ambu giver amerikansk partner håndslag om distribution af væksthåb

Læger skyder Ambus væksthåb ned

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier