MedWatch

Medicoselskab forventer større tab efter FDA-påbud end først antaget

Boston Scientific lægger i dets kvartalregnskab yderligere fem mio. dollar til det forventede omsætningstab efter et påbud fra FDA om at stoppe salget af transvaginale net.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Boston Scientific, der er konkurrent til danske Coloplast, venter, at et påbud fra FDA om et stop for salg af to typer transvaginale net til behandling af nedsunken underliv i USA kommer til at koste 30 mio. dollar på omsætningen i år.

Det oplyser selskabet i forbindelse med regnskabet for første kvartal. Da påbuddet blev givet sidste uge, oplyste selskabet ellers, at der ville blive skåret 25 mio. dollar af toplinjen som følge af FDA's beslutning.

I første kvartal landede den justerede indtjening per aktie 35 cent mod ventede 36 cent ifølge et estimat indsamlet af Bloomberg News. Nettosalget for kvartalet var på 2,49 mia. dollar, hvilket var en spids under det ventede på 2,53 mia. dollar.

Påbuddet fra de amerikanske sundhedsmyndigheder rammer også et af Coloplasts produkter, men udgør så lille en del af salget, at det ikke kommer til at indvirke på årets resultat.

FDA-forbud skærer 165 millioner kr. af Coloplast-konkurrents salg 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier