MedWatch

Coloplast-konkurrent dykker efter forbud mod mesh-produkter

Bostons Scientifics-aktie falder markant efter, at de amerikanske lægemiddelmyndigheder har bedt både dem og Coloplast om at fjerne mesh-produkter fra det amerikanske marked.

Foto: Marcio Jose Sanchez/AP

Coloplast og dets amerikanske konkurrent Boston Scientific har tirsdag fået et påbud fra de amerikanske sundhedsmyndigheder om "straks" at fjerne alle transvaginale mesh-produkter fra markedet i USA.

Mens det danske aktiemarked er lukket, og Coloplasts aktiekurs derfor ligger stille, så er der omvendt pres på Boston Scientifics aktiekurs i USA.

Aktien falder med så meget som 5,6 pct. til 35,71 dollar. Inden nyheden lå aktien i 38,05 dollar.

"Selskaberne har ti dage til at indsende deres planer for at trække disse produkter fra markedet," skriver FDA i sin beslutning.

FDA begrunder sin beslutning med, at de to udbydere ikke har "demonstreret en rimelig grad af sikkerhed og effekt for disse enheder", hvilket nu er et standardkrav, som stilles, inden produkter af denne art kan få tilladelse til at blive markedsført, efter at produkttyperne i 2016 blev omklassificeret af sundhedsmyndighederne.

De transvaginale net benyttes til behandling af nedsunket underliv, men siden deres lancering på markedet for snart 20 år siden, i 2002, er der blevet rapporteret adskillige alvorlige bivirkninger ved brugen.

Coloplast har sat over 5 mia. kr. til side til erstatninger for at forlige søgsmål om produktansvar i den forbindelse.

Mere fra MedWatch

FDA godkender booster-vaccine til babyer

Sundhedsmyndighederne i USA har godkendt Modernas og Pfizer/Biontechs coronavaccine, der er rettet mod børn helt ned til seks måneders alderen til brug som booster.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier