MedWatch

Storbank forventer svært år for hørebranchen

Morgan Stanley ser negativt på høreapparatsektoren, som ifølge sektoranalyse fra banken kan gå en svær periode i møde med pres på væksten.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

Både Demant og GN var pressede på det danske aktiemarked onsdag, og det skyldtes blandt andet en sektoranalyse fra amerikanske Morgan Stanley, der stiller store spørgsmålstegn ved branchens udvikling i 2019.

Banken vurderer, at væksten meget vel kan komme under pres over en bred kam i år, og den vurdering ramte onsdag både GN og Demant hårdt, da de to aktier faldt med henholdsvis 5,2 pct. til 301,50 kr. og 2,7 pct. til 200,40 kr.

Morgan Stanley fastholder overordnet set den negative anbefaling "undervægt" af høreapparatsektoren på grund af risiko for en nedgang i den organiske vækst over en bred kam og risici fra tiltagene omkring et over-the-counter-marked (OTC) i USA, skriver Bloomberg News med henvisning til analysenotatet.

Morgan Stanley vurderer ifølge nyhedsbureauet, at der kan være tvivl om, hvorvidt GN Hearing er i stand til at omsætte den øjeblikkelige positive udvikling for topproduktet, Resound Linx Quattro, til en betragtelig fremgang i momentum i år.

For Demant ser Morgan Stanley en nedgang i selskabets momentum fra Oticon Opn, som dog nu også afløses af det nye Oticon Opn S.

Morgan Stanley venter ifølge Bloomberg News en yderligere nedgang i den organiske vækst hos Demant i første halvår samt en svag indtjeningsmargin (EBIT).

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier