MedWatch

Konkurrenceorgan tøver med at godkende milliardopkøb af Novo-firma

Boston Scientifics planlagte opkøb af medicofirmaet BTG, som har Novo Holdings i ejerkredsen, er midlertidigt stødt på grund hos den amerikanske Federal Trade Commission.

Amerikanske Boston Scientific er i færd med at købe det britiske medicoselskab BTG for 27,7 mia. kr. | Foto: AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Det amerikanske medicoselskab Boston Scientific må hjem og grave i kommoderne, før selskabets planlagte milliardopkøb af Novo-selskabet BTG kan blive en realitet.

Det skriver branchemediet Fiercepharma.

USA's konkurrencemyndigheder, Federal Trade Commission (FTC), har således bedt selskabet om yderligere dokumentation, som skal leveres og kulegraves, inden myndighederne vil blåstemple opkøbet til 27,7 mia. kr.

Specifikt har FTC efterspurgt flere informationer om de to firmaers forretninger inden for den type mikroskopiske, kugleformede partikler, som eksempelvis kan benyttes til at levere kemoterapi til specifikke områder i kroppen.

Ifølge Fiercepharma har analytikere tidligere udpeget netop den forretning som en usleben diamant i BTG's virksomhed.

Boston Scientific og BTG vil nu finde de efterspurgte dokumenter hurtigst muligt, skriver selskaberne, og de forventer fortsat, at handlen vil gå endeligt igennem i midten af 2019.

Selskaberne har allerede fået godkendelse til handlen fra myndigheder i Tyskland og Taiwan, skriver Fiercepharma.

Begge selskabers bestyrelser og aktionærer velsignede handlen i november. Novo Holdings står til at indkassere cirka 3 mia. kr. på salget, såfremt det lykkedes at gennemføre.

Britisk medicoselskab med Novo Holdings i ejerkredsen sælges for 27,7 mia 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier