MedWatch

GN Hearing kaprer igen andele af salg til amerikanske veteraner

Høreapparatsproducenten GN Hearing har øget sin andel af salget til det amerikanske Veterans Affairs (VA), mens den danske konkurrent William Demant mister markedsandel.

Danske GN Hearing fortsatte i januar sin fremragende udvikling hos den offentlige amerikanske salgskanal, Veterans Affairs (VA), der tilpasser høreapparater til militærveteraner.

I årets første måned vandt GN således markedsandele fra samtlige de fire andre aktører i salgskanalen, og målt i værdi sidder det danske selskab nu på lige godt en fjerdedel af hele VA-salget.

Markedsandelen opgjort som andelen af det samlede salg steg hos GN Hearing til 25,1 pct. i januar fra 23,1 pct. i december, mens andelen blev løftet til 23,9 pct. fra 22,1 pct. måneden før, hvis man kigger på antallet af solgte enheder.

I begge tilfælde er det GN Hearings højeste markedsandel hos VA nogensinde.

Det er succes med topproduktet Resound Linx Quattro, der blev lanceret hos VA i november sidste år, der de seneste måneder har trukket GN Hearing kraftigt i vejret, efter at selskabet ellers havde haltet med VA-salget længe.

Det hang sammen med, at flere af konkurrenterne havde produkter med genopladelige batterier tilgængelige hos VA, men det havde GN ikke. Den del er der nu lavet om på med Resound Linz Quattro.

Den danske rival William Demant Holdings markedsandel faldt målt på værdi til 18,2 pct. i januar fra 18,5 pct. i december, mens andelen var 19,4 pct. i januar, hvis man måler på antallet af solgte enheder, mod 19,7 pct. måneden før.

Den største aktør hos VA er fortsat verdens største høreapparatproducent, schweiziske Sonova, der i januar havde en markedsandel på 29,2 pct. målt i værdi og 30,4 pct., hvis man kigger på antallet af solgte enheder.

Måneden før hed de to tal henholdsvis 29,7 pct. og 30,8 pct.

GN Hearing fortsætter succesfuldt ridt hos amerikanske veteraner

Analytiker: Stor VA-fremgang hos GN er et vigtigt signal til markedet

Administrativ fejl har sendt Widex ud af VA-kontrakten 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier