MedWatch

Widex venter i spænding på skæbnedag for storfusion

Onsdag er deadline for EU's afgørelse om, hvorvidt Widex og Sivantos kan fusionere selskaberne og skabe en ny gigant på i høreapparatsbranchen.

Det privatejede danske høreapparatselskab Widex og EQT-ejede Sivantos får onsdag officielt svar på, om sammenlægningen af de to selskaber kan godkendes af EU-Kommissionen, eller om der skal frasalg eller omstruktureringer til, før fusionen kan få grønt lys.

De to selskaber genindsendte i starten af januar i år en officiel fusionsansøgning til EU-Kommissionen, efter at den første ansøgning sidste år blev trukket tilbage.

Ansøgningen blev registreret hos EU den 9. januar, og derefter har myndighederne efter reglerne haft 25 arbejdsdage til at behandle den, hvilket giver en deadline onsdag - den 13. februar.

Endnu er der dog ikke kommet noget nyt fra EU-Kommissionen, oplyser Widex til Ritzau Finans.

Selskabet bekræfter dog, at Kommissionen skal give lyd fra sig onsdag.

Den oprindelige ansøgning blev indsendt i begyndelsen af oktober sidste år, og midt i samme måned meldte Widex selv om en forventning om, at hele fusionen kunne gennemføres allerede inden årsskiftet.

Det blev der dog hurtigt lavet om på, da ansøgningen igen blev trukket tilbage den 30. oktober - kort inden deadline hos EU-Kommissionen.

Ingen af selskaberne har ønsket at uddybe baggrunden for trækket.

Da sammenlægningen af de to selskaber, der vil skabe en samlet høreapparatproducent på højde med de to største spillere i industrien, schweiziske Sonova og danske William Demant Holding, første gang blev annonceret i maj sidste år, var udmeldingen, at fusionen var ventet gennemført inden for en tidshorisont på seks til 12 måneder.

Og den plan kan altså stadig nå at blive overholdt.

Mystisk tilbagetrækning

Alligevel er der fortsat en vis mystik omkring tilbagetrækningen af ansøgningen sidste år, da ingen af selskaberne hidtil har villet kommentere beslutningen.

Umiddelbart var forklaringen i forbindelse med EUHA-messen i Hannover i midten af oktober sidste år, at der ikke kunne forventes de store konkurrencemæssige udfordringer, og at ansøgningen derfor formentlig ville glide rimelig let ned hos EU-Kommissionen.

Samtidig udtrykte Widex-ledelsen lettelse over hurtig afklaring, fordi store fusioner kan skabe usikkerhed internt blandt medarbejderne, der ikke ved, hvilken arbejdsgiver de har efter sammenlægningen.

"I modsætning til tidligere regner vi nu med, at vi får en godkendelse på den her side af januar, og det vil sige, at vi kan lukke fusionen på den her side af januar også," sagde Jørgen Jensen, der er administrerende direktør hos Widex, til Ritzau Finans under EUHA-messen i midten af oktober.

"Og det er klart, at det vil være sundt for begge organisationer at få skabt klarhed, så vi kan komme videre," fortsatte han.

Og ved den lejlighed var vurderingen fra Widex-topchefen, at alt var i den skønneste orden med den ansøgning, som EQT og Widex 14 dage senere trak tilbage.

"Vi har ingen grund til at vente, at EU-Kommissionen ikke skulle kunne godkende det. Den har en relativt kort deadline til at gøre det færdigt, og så tager den en dialog med os, om hvorvidt det er en helt ren godkendelse, eller om der skal nogle tiltag til," sagde Jørgen Jensen ved EUHA-messen.

Mere fra MedWatch

Læs også

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier