MedWatch

Børseventyr gør Chemometecs direktør til mangemillionær – har scoret 146 mio. kr.

Chemometecs topchef Michael Eising erhvervede sig for fem år siden en ejerandel til en værdi af cirka 4 mio. kr., som i dag er 146 mio. kr. værd.

Både Chemometecs adm. direktør Michael Eising (th.) og medstifter, næstformand og driftschef Martin Glensbjerg (tv.) sidder på større aktieposter, som er steget flere tusinde procent i værdi. | Foto: Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe

Allerød-firmaet Chemometecs kursridt over de seneste år har været en givtig forretning for adm. direktør Michael Eising, der selv sidder på 6 pct. af firmaets aktier.

Det er en ejerandel, som Michael Eising erhvervede sig i oktober 2014 til en værdi på cirka 4 mio. kr., viser tal fra erhvervsdatabasen BIQ.

I dag er Michael Eisings aktiepost 146 mio. kr. værd.

Chemometecs aktie er nemlig over de seneste år steget massivt. På oktoberdagen for fem år siden, da Michael Eising købte sin ejerandel, lukkede aktien i kurs 3,86. Torsdag morgen åbnede den i kurs 149,5: En stigning på 3773 pct. eller mere end en 38-dobling.

Også Chemometecs medstifter, næstformand og driftschef Martin Glensbjerg har tjent stort på virksomhedens børseventyr. Martin Glensbjerg sidder gennem et holdingselskab på cirka 11 pct. af ejerskabet i Chemometec svarende til en værdi på cirka 282 mio. kr.

Ifølge tal fra BIQ har Martin Glensbjerg haft sin ejerandel siden Chemometec blev børsnoteret i december 2006.

Har rettet skuden op efter kup

I tiden før Michael Eising trådte til som adm. direktør og fik sin aktiepost, var Chemometec ude i en dramatisk ledelseskrise, som endte med, at Martin Glensbjerg kuppede bestyrelsen.

Martin Glensbjerg var oprindeligt adm. direktør for selskabet, men blev i 2013 fyret af daværende bestyrelsesformand og tidligere Lundbeck-direktør Stig Løkke Pedersen.

Få måneder senere orkestrerede Martin Glensbjerg en afstemning blandt aktionærerne, der med stemmefordelingen 55 pct. mod 45 pct. afsatte bestyrelsesformanden.

I samme periode skiftede Chemometec topchef tre gange, og det endte med, at Michael Eising, der var næstformand i bestyrelsen, blev indsat som konstitueret adm. direktør.

25,9 pct. gennemsnitlig vækst

Konstitueret blev senere til permanent, og resten er historie: Chemometec har siden kuppet leveret gennemsnitligt 25,9 pct. årlig vækst i omsætningen, der er steget fra 45 mio. kr. i regnskabsåret 2013/2014 til 113 mio. kr. i regnskabsåret 2017/2018. I samme periode er Chemometecs overskud vokset fra 1 mio. kr. til 18 mio. kr.

Og så er selskabet blevet en sand investordarling: Chemometec var således den aktie blandt samtlige danske aktier, der steg mest sidste år, hvilket alene øgede værdien af Michael Eisings aktiepost med 55 mio. kr.

Chemometec har nu en markedsværdi på 2,6 mia. kr. - et beløb, der er 143 gange større end selskabets overskud i seneste årsregnskab, hvilket afspejler høje forventninger til firmaets fremtid blandt aktionærerne.

Virksomheden aflægger på fredag regnskab for første halvår af regnskabsåret 2018/2019.

Chemometec var årets højdespringer på aktiemarkedet - Veloxis følger trop

Stifter blev fyret som topchef – så kuppede han bestyrelsen og blev forgyldt af kæmpe succes 

Mere fra MedWatch

Headhunter: Afgående Leo-boss var et flop

Det var et fejlskud at ansætte Catherine Mazzacco som adm. direktør for Leo Pharma, vurderer headhunter, der ser afgangen som et naturligt skridt forud for børsnoteringen af Leo Pharma. Til at styre den proces i mål vil bestyrelsen efter alt at dømme skulle til udlandet for at finde den rette profil, lyder det videre.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier